HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1: Zwaar bevochten

20220209-092904DSC_0181

Na het doordeweekse potje van afgelopen woensdagavond (4 -3 verlies bij SV Laar) stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de nummer 3 in Najaarscompetitie op het programma.

Hilvaria JO19-1 stond op plek 4 met 1 punt achterstand op RPC en 2 en 3 punten op de nummers 2 en 1 in de rangschikking. Het was dus zaak dat er gewonnen werd om in de bovenste regionen mee te blijven doen. Met 11 eigen spelers en Juul, Jaap en Fascinet van JO17-1 werd er begonnen. Beide teams beginnen zeer rommelig. Veel balverlies en kleine overtredingen. Na een minuut of 10 wordt Milan onderuit gehaald in de 16. De scheidsrechter wil echter van geen penalty weten terwijl de bal toch echt op de stip gemoeten had. Hilvaria treurt nog na waardoor een aanvaller van RPC oog in oog komt met keeper Mitchel. Gelukkig schiet hij te gehaast en wild over. Hierna zien we weinig tot geen goed lopende aanvallen. Na een kwart wedstrijd mag linkspoot Milan vanaf rechts een vrije trap nemen. Deze schiet hij in één keer binnen. Dit levert een bevrijdende 1 – 0 op, waarna Hilvaria iets beter gaat voetballen. De beste kans is vlak voor rust nog voor RPC, maar Mitchel redt prima. 

De tweede helft lijkt enigszins op de eerste helft. Wel wordt door RPC regelmatig het randje van hetgeen van de scheidsrechter mag op gezocht. De beste kansen zijn voor Hilvaria, maar het lukt maar niet om te scoren. Op een bepaald moment wordt Milan voor de zoveelste keer ten koste van een overtreding afgestopt. Nu kan Milan het veld verlaten met een bebloed gezicht. Later blijkt bij de SEH dat allebei zijn wenkbrauwen gehecht dan wel gelijmd moeten worden. De overtreding werd niet eens met een vrije trap bestraft. Tien minuten voor tijd maakt RPC nog wel een doelpunt maar dit wordt i.v.m. buitenspel af gekeurd. Dit tot groot ongenoegen van RPC. De laatste kans van de wedstrijd was voor Hilvaria maar ook die leverde geen doelpunt op. Eindstand dus 1 – 0. 

Door deze overwinning staat Hilvaria nu op de 2e plaats. Komende zaterdag mag er afgereisd worden naar de nieuwe nummer 3 Valkenswaard. Bij winst kan eventueel nog de 1e plaats gepakt worden, maar dan moet koploper Budel wel punten laten liggen bij RPC (nu de nummer 4). Hilvaria weet dus wat haar te doen staat: winnen en hopen. Graag zien wij veel supporters die ons a.s. zaterdag aan komen moedigen. De wedstrijd begint om 13.10 uur (geen idee wie dit tijdstip bedacht heeft).

Foto's met dank aan Nick van Hees.

Volledig fotoverslag: http://nicksfotografie.nl/2022/02/05/hilvaria-jo19-1-rpc-jo19-1-1-0/

Hilvaria JO19-1: niet
In Memoriam: Rens van Hees

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites