HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 zet zichzelf te kijk

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bladella JO19-1 op het programma. Bij een gelijk spel of winst zou Hilvaria zich plaatsen voor de volgende bekerronde.

​Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Bladella de ploeg was die wilde winnen. Ze speelden veel feller dan Hilvaria en na 10 minuten straften zij slordig uitverdedigen van Hilvaria meteen af: 0 -1. Terwijl heel Hilvaria nog aan het "rouwen" was vanwege deze vroege achterstand, sloeg Bladella al weer toe: 0 -2. Hierna was de wedstrijd in feite al gespeeld. Hilvaria is de kluts helemaal kwijt, voetbalt eigenlijk niet meer en Bladella wint alle duels. Op die manier wordt het Bladella wel erg gemakkelijk gemaakt. Rond het half uur valt dan ook de onvermijdelijke volgende goal van Bladella: 0 - 3. Een minuut of vijf later maait onze centrale verdediger langs de bal waardoor een aanvaller van Bladella vrij voor Pepijn komt te staan, die koeltjes de 0 -4 aantekent. 

In de rust proberen de coaches Harm en Raymond het team weer op te peppen voor een betere tweede helft en worden ook de nodige wissels doorgevoerd. Dit zorgt er voor dat Hilvaria nog een keer weet te scoren waardoor er een eindstand van 4 – 1 op het scorebord komt te staan. 

Maar waarom zet Hilvaria zichzelf nu eigenlijk te kijk. Niet alleen vanwege de verdiende nederlaag. Vooral omdat alles en iedereen de schuld krijgt van deze nederlaag zonder bij zichzelf te rade te gaan. Daarnaast worden over de scheidsrechter en een tegenstander discriminerende opmerkingen gemaakt, waardoor er aan het eind van de wedstrijd nog een opstootje dreigt te ontstaan. Vooral dit laatste hoort natuurlijk nergens thuis en zeker niet bij Hilvaria. De schrijver van dit stukje schaamt zich diep dat bepaalde jongens uit het team zich uit pure frustratie hier toe verlagen. Dit gedrag kan en mag niet meer voorkomen.

Hilvaria bekert verder na overwinning op Zigo
VV Oisterwijk 3 – Hilvaria 7

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites