HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 wint eenvoudig de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen!

Wedstrijdverslag

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen trad Hilvara JO19-1 aan tegen 1e klasser UNA JO19-2 op sportpark Zeelst in Veldhoven.

Met 5 oud gedienden en 9 nieuwe spelers was het de eerste vijf à tien minuten even wennen aan elkaar, maar daarna kwam het elftal goed los. Vooral de snelheid van Almer en Gijs werden goed benut. Gijs was de aangever bij het 1e doelpunt dat na 9 minuten door middenvelder Max binnen geschoten werd. Twee minuten later was het Almer die een prima voorzet afleverde, maar deze was niet aan Fedde besteed. Een minuut later was het Fedde die spits Rens bediende en die deed waarvoor hij in de spits staat: scoren. Binnen het kwartier stond de 0 – 2 al op het scorebord. Hilvaria ging vrolijk verder, maar werd nogal eens teruggefloten voor buitenspel, omdat UNA de buitenspel goed hanteerde om zo Gijs en Almer enigszins aan banden te leggen. Rond de 20e minuut wist Almer zich zelf te lanceren en werd hij tenslotte in de 16 van achter neergehaald: penalty. Deze werd snoeihard door Fedde in de linker bovenhoek geknald: 0 – 3. Tot aan de rust werd nog een hand vol kansen bij elkaar gevoetbald, maar vielen er geen doelpunten meer. Als Hilvaria iets beter in de afronding was geweest, had het met veel ruimere cijfers kunnen gaan rusten. 

Na de rust moest Gijs geblesseerd achter blijven in de kleedkamer. Zijn positie werd overgenomen door verdediger Gilles. Meteen na rust dwingt Gilles een corner af. Deze corner wordt door de keeper van UNA slecht verwerkt, waardoor Max van dichtbij de 0 – 4 kan binnen tikken. Hierna is het geloof bij UNA dat er nog iets te halen valt weg en gelooft Hilvaria het wel. Na een uur spelen, volgt er een blessurebehandeling en coach Harm probeert dan het team toch weer wat scherper te krijgen. Dit resulteert een paar minuten later in een voorzet van Almer, waaruit Max zijn derde van de middag binnen schiet: 0 - 5. Vijf minuten later laat Gilles zijn hielen aan de linksback van UNA zien en levert een goede voorzet af. Broer Fedde maait over de bal, maar in zijn rug staat Almer helemaal vrij en die zet de 0 – 6 op het bord.Tien minuten voor tijd is het opnieuw Gilles die de bal terug legt op de penaltystip en nu is het middenvelder Floris die scoort: 0 – 7. Drie minuten voor tijd laat Gilles nog een hoogstandje zien: een omhaal (in Italië liefkozend een Parola genoemd) die jammer genoeg op de lat beland. Het slotakkoord was voor de broers Gilles en Fedde. Gilles wordt het scoren belet, omdat hij in het penaltygebied onderuit gehaald wordt. Zijn broer Fedde schiet de penalty onberispelijk binnen, waarmee de eindstand van 0 – 8 wordt bereikt. 

Een lekker begin van het seizoen voor Hilvaria JO19-1 maar in de komende wedstrijden voor de beker en in de competitie zullen er toch tegenstander van een hoger niveau bestreden moeten worden. Dan zullen we zien waar dit team echt staat, want vanmiddag bleek dat het niveauverschil tussen een 1e klasser en een hoofdklasser groot kan zijn.

Hilvaria JO19-1 komt met de schrik vrij
Gezocht: Vlagger/Vlagster voor Hilvaria VR 1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites