HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 werkt koploper op de zenuwen

JO19-1-B

Afgelopen zaterdag mocht Hilvaria op bezoek bij koploper Wilhelmina Boys (WB) in Best.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Zowel Hilvaria als WB weten weinig tot geen kansen te creëren. Er is 1 grote kans voor WB te noteren (schot tenslotte voorlangs) en 1 voor Hilvaria (helaas schiet Rens recht op de keeper). Op slag van rust heeft WB nog een tweetal kansjes, maar echt gevaarlijk worden ze niet. De gehele 1e helft lopen de coaches van WB langs de kant te schreeuwen, te vragen om gele kaarten voor Hilvarianen en gedragen zich in woord en gebaar uiterst onsportief. Blijkbaar zijn is bang dat ze een eventueel kampioenschap tegen Hilvaria gaan verspelen. 

In rust moeten noodgedwongen 2 geblesseerde spelers bij Hilvaria gewisseld worden. Het is weer even zoeken naar de juiste afstemming. WB komt fel uit de kleedkamer en gaat op zoek naar de openingstreffer. Door een mispeer achterin kan een speler van WB zomaar het strafschopgebied binnen lopen. Middenvelder Floris verdedigt echter hartstikke goed mee terug en met een perfecte sliding op de bal, elimineert hij het gevaar. De speler van WB laat zich met de nodige dramatiek vallen en wordt er vanaf de zijlijn door de coaches van WB moord en brand geschreeuwd. De scheidsrechter besluit dit toneelstukje te honoreren met een penalty. WB kan hierdoor de 1 – 0 op het scorebord zetten. Na een uur spelen gaat Hilvaria meer risico nemen. Uit een corner kopt Axel maar net naast. Hierna maakt WB vele kleine en grotere overtredingen om het spel van Hilvaria te ontregelen en gaat op allerlei manieren tijd trekken. Ook plooien zij bij balverlies meteen met z'n allen terug op eigen helft om de 1 – 0 met man en macht te verdedigen. Op de counter zijn ze een paar keer wel gevaarlijk. Hilvaria speelt veel op de helft van WB maar heeft toch weinig echte kansen. De scheidsrechter laat lang door spelen, maar het lukt Hilvaria niet te scoren. In de laatste minuut van de blessuretijd weet WB uit een counter de eindstand van 2 – 0 binnen te schieten. 

Ook deze wedstrijd doet Hilvaria weinig tot niets onder voor haar tegenstander, maar zoals al vaker dit seizoen is gebleken, heeft het grote moeite kansen te scheppen en af te maken. Komende zaterdag staat in een thuiswedstrijd de degradatiekraker tegen ODC uit Boxtel op het programma. Bij winst wipt Hilvaria over ODC heen. Wij hopen dan ook dat alle Hilvarianen ons team komen aanmoedigen in hun strijd om zich in de hoofdklasse te handhaven. Er wordt om 15.15 uur afgetrapt.

Hilvaria JO19-1 grijpt laatste strohalm
HIlvaria met 3-0 te sterk voor RPC

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites