HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Wat. Een. Wedstrijd.

Wedstrijdversla_20181016-113245_1

De wedstrijd startte voor Hilvaria JO19-1 zoals al vaker, heel erg pover. Zowel de aanvallers, middenvelders en verdedigers lieten constant hun man lopen. Hierdoor stapelden zich kansen op voor Wodan, dit moest een keer fout gaan..

Er volgde een corner voor Wodan, deze corner werd in eerste instantie nog goed verwerkt. Door een aantal spelers van Hilvaria werd echter niet gerekend op de tweede bal. Vanaf links werd de bal terug gelegd op de 16 meter, waarna de rechtsbuiten van Wodan 2 man uitkapte en beheerst afrondde: 0-1. Kort hierna volgde gelijk de 0-2. Na twee tegengoals besluit Hilvaria eindelijk zelf ook eens te gaan voetballen. Er werden in een kort tijdstek een aantal goede aanvallen opgezet waaruit grote kansen ontstonden, deze werden echter keer op keer om zeep geholpen. Een doelpunt voor Hilvaria hing in de lucht. Na weer een goede aanval belandde de bal uiteindelijk bij Floris, puur op inzet wist hij de doelman te verschalken en de bal in het netje te leggen: 1-2! Hilvaria leek herboren, het domineerde Wodan, toch bleef de gelijkmaker uit. Onder druk besluit de laatste man van Wodan de bal maar eens naar voren te jassen, deze bal beland precies in de loop van de rechtsbuiten, en ja hoor; 1-3… Het goede spel van de voorafgaande 10 minuten was opeens verdwenen, hierdoor kwam Wodan weer aan het voetballen toe. Er volgt weer een lange bal, opnieuw krijgt de rechtsbuiten de bal in de loop. Deze keer besluit hij hem af te leggen op een teamgenoot, hieruit volgt de 1-4. De scheidsrechter fluit, rust. Hilvaria leek, net zoals al vaker dit seizoen, af te stevenen op opnieuw een dikke nederlaag.

In de rust werd de opstelling flink veranderd. Dit leek te helpen, tot ieders verbazing startte Hilvaria de tweede helft met enorm veel energie. Kans op kans werd gecreëerd, maar ook de nieuwe spits wist niet goed om te gaan met een aantal grote kansen. Er volgt een corner, de bal valt terug op de 16 meter, linksback Teun besloot het maar eens met zijn chocoladebeen te proberen. Aangezien deze speler meestal al niet met zijn goede been op goal weet te schieten, maakte een hoop spelers van Hilvaria zich al klaar voor een doeltrap. Daarentegen gebeurde het onverwachtse, Teun pakt de bal direct vanuit de stuit en knalt hem snoeihard achter de keeper van Wodan: 2-4! Hilvaria begon weer te geloven in een resultaat. Wodan wist niet wat ze overkwam, zij zaten in hun gedachte namelijk al lang in de auto terug naar Eindhoven met 3 punten op zak. Hilvaria maakte hier geweldig gebruik van, de bal werd vanuit achteruit diep gespeeld op de Almer. De snelheidsduivel uit Lage Mierde stuurde twee verdedigers van Wodan het bos in en rondde koeltjes af: 3-4! Op dit moment wist Wodan echt niet meer wat ze aan het doen waren. Weer een diepe bal, deze wordt echter weg gekopt door de keeper van Wodan. Hij kopt de bal precies in de richting van Fedde. Hij ziet de bal op zich afkomen en de keeper een stuk voor zijn goal staan, hij kijkt nog een keer goed en besluit vanaf een meter of 25 de bal direct op goal te schieten. De bal gaat recht over de keeper heen en beland precies goed in het doel: 4-4! Na een 1-4 achterstand had Hilvaria niet eens durven dromen uiteindelijk nog gelijk te spelen, maar nu kon het ook nog eens gaan winnen! Er wordt een bal achter de verdediging van Wodan gelegd door de ingevallen Duncer van JO17-1, en dan is daar altijd superspits Rens die op het goede plekje staat. Hij neemt de bal aan en schiet hard onder in de verre hoek: 5-4! Nu denk je, overwinning binnen, maar nee. Het is echt ongelooflijk, maar kort na een 1-4 achterstand te hebben omgebogen in een 5-4 voorsprong staat de verdediging van Hilvaria te slapen. Terwijl verschillende spelers van Hilvaria dachten dat de bal uit was, ging een speler van Wodan vrolijk door en schoot de 5-5 binnen. Hilvaria ging niet bij de pakken neer zitten, er bleef goed gevoetbald worden. De bal beland op links bij Fedde, hij draait weg bij zijn directe tegenstander en heeft ineens wel heel erg veel ruimte. Hij geeft een steekpass op Duncer, die vervolgens de bal over de keeper lift: 6-5! Hierna houdt Hilvaria het achterin goed dicht en weet het deze knotsgekke wedstrijd waarin het met 1-4 achter kwam alsnog te winnen.

Hilvaria 8 verliest voor de derde keer deze compet...
Hilvaria loopt zich stuk op SV Braakhuizen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites