HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 voetbalt 2x 10 minuten

silhouette_team

Afgelopen zaterdag trad Hilvaria aan tegen SV Valkenswaard. Voor het eerst dit seizoen trokken alle spelers hun tenue aan om aan de wedstrijd te beginnen.

Helaas werd tijdens de warming-up duidelijk dat niet iedereen fit was. Siem en Sam namen wel plaats op de bank, maar zouden alleen invallen als het echt niet anders kon. Ook begon Moaske, door persoonlijke omstandigheden, niet aan de wedstrijd. Nu de wedstrijd. Vooraf had coach Harm zijn team er op gewezen dat Valkenswaard vermoedelijk zeer aanvallend zou spelen. Dit was ook het geval. Hun backs kwamen steeds mee op en zij lieten prima combinatievoetbal zien. Hilvaria werd bij tijd en wijlen overlopen. Een doelpunt van Valkenswaard kon op deze manier niet uitblijven. Na een kwartier wordt Hilvaria op snelheid uitgespeeld en valt de 1 – 0. Even later loopt Valkenswaard zo door de verdediging van Hilvaria heen om de 2 – 0 te maken.Als het zo door gaat stevent Hilvaria op een dikke nederlaag af. Gelukkig staat het vizier bij de aanvallers van Valkenswaard niet altijd op scherp anders was na minder dan een kwart wedstrijd deze pot al gespeeld geweest. Na 25 minuten heeft Hilvaria haar eerste kans. Gijs komt één op één met de keeper, maar schiet de bal recht in zijn handen. Valkenswaard blijft stukken beter dan Hilvaria, maar door al hun kansen te missen, mag Hilvaria hopen dat zij nog terug in de wedstrijd kan komen. Dan volgt er 10 minuten voor rust een vrije trap vanaf links door Tim. De belandt goed voor de goal en uit het niets weet de mee opgekomen linksback Gilles de bal tegendraads over de keeper heen te koppen: 2 – 1. Hierna is Valkenswaard even van slag en krijgt Hilvaria zelfs de kans op de gelijkmaker, maar Gilles weet het net, net niet, te vinden. Hilvaria mag super blij zij dat het met deze stand kan gaan rusten, want dit biedt nog mogelijkheden voor de 2e helft. 

Na rust is het toch weer Valkenswaard dat het betere van het spel heeft, al laat Hilvaria zich nu niet meer overrompelen. In de 60e minuut gaat de keeper van Hilvaria de fout in. Na een terugspeelbal, wil hij de spits van Valkenswaard uitspelen, maar verspeelt de balen staat het plotseling 3 – 1. Vijf minuten later is er binnen de 16 meter ook nog eens een onhandige actie van de linksback van Hilvaria met een terechte penalty voor Valkenswaard en de 4 – 1 tot gevolg. Op dat moment is er wat appverkeer tussen de zieke vlagger Jos van Hilvaria en Tinus. Jos denkt dat de wedstrijd nu wel gespeeld is, maar Tinus app terug : je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Valkenswaard heeft nog volop kansen, maar blijft deze missen. Intussen valt Gino geblesseerd uit waardoor Sam toch nog aan de bak moet. Tien minuten voor tijd kan Abel niet meer verder. Siem kan echt niet invallen en zou dus Hilvaria met 10 man verder moeten. Maoske laat echter weten dat hij dan wel gaat spelen. Hij staat koud in het veld en levert meteen een voorzet af, die door Almer wordt binnen geschoten: 4 – 2. Vijf minuten later neemt Max een vrije trap vanaf rechts. Zijn trap wordt door een speler van Valkenswaard van richting veranderd en plotseling staat het 4 – 3 met nog vijf minuten op de klok. Hilvaria zet nu alles op alles om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Het neemt alle risico's van de wereld. Achterin ligt het regelmatig volledig open en krijgt Valkenswaard kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De rij-ouders en andere Hilvaria supporters laten zich horen en moedigen het team vol vuur aan. Met lange ballen worden steeds de snelle buitenspelers Gijs en Almer gezocht. Helaas lijkt de vlagger van Valkenswaard nu meer op een vendelier van het plaatselijke gilde. Gelukkig trapt de scheidsrechter er niet elke keer in en telt terecht ook de nodige blessuretijd bij. In blessuretijd zien we nog 2 prima pogingen van Duncer, maar deze sterven in schoonheid. Terwijl heel Valkenswaard schreeuwt om het eindsignaal, gaat Hilvaria door. In, wat de laatste aanval van de middag blijkt te zijn, zet Tim vanaf rechts voor. Moaske krijgt de bal op een meter of 18 van het doel en haalt met zijn chocoladebeen verwoestend uit en maakt de 4 – 4. Deze goal zal hij niet snel vergeten. Zelden zo'n ontlading van een team gezien na een doelpunt. Iedereen was dolblij voor Moaske en natuurlijk met het "gestolen" punt. 

Volgende week krijgt deze knotsgekke wedstrijd weer een vervolg. Dan speelt Hilvaria thuis tegen Heeze. Het theater opent om 14.45 uur.

Hilvaria laat kans op aansluiting liggen
’t Zevende doet zijn naam eer aan en boekt eindeli...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites