HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1: Verbazingwekkend

20220324-100001DSC_0304

Eindelijk de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie en wel thuis tegen Rijen.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Hilvaria hield zich absoluut niet aan het door Dirk-Jan bedachte strijdplan. Dirk-Jan nog bedankt voor het vervangen van trainer Roel die daags van te voren vader was geworden. De beste kansen waren voor Rijen. Toen Hilvaria eindelijk wel een keer druk naar voren zette, was het Mees die de bal veroverde en Time een niet te missen kans bod. Deze zette dan ook de 1 – 0 ruststand op het scorebord. Niet echt verdient, wel fijn om zo te kunnen gaan rusten. 

De tweede helft bod meer spektakel. Al na 2 minuten mocht de linksback van Rijen het veld verlaten. De zeer jonge scheidsrechter oordeelde dat Milan een doorgebroken speler was en kende geen twijfel. Zowel op als rond het veld vond iedereen het wel een hele zware beslissing. Dit ving de scheidsrechter ook op. Het gevolg hiervan: hij gingmet gele kaarten strooien richting Hilvaria, maar waarom was soms volstrekt onduidelijk en zijn beslissingen werden met toenemende verbazing waargenomen. Tegen 10 man wist Hilvaria niet te scoren. Rijen krijgt na een kwartier een vrije trap en deze wordt via de binnenkant van de paal binnen gekopt: 1 – 1. Niet veel later wordt Duncer in het penaltygebied aangetikt en hij gaat onderuit. De scheidsrechter geeft geen strafschop maar stuurt Duncer met een tweede gele kaart van het veld vanwege een Schwalbe. Opnieuw verbazing alom. Hilvaria gaat hierna wel beter voetballen. Met name Milan laat zijn kwaliteiten zien. In een paar minuten tijd speelt hij zijn tegenstander twee keer uit en legt daarna de bal panklaar voor een medespeler. Daan en Mees tekenen voor de 2 -1 en 3 -1. Het verzet van Rijen is nu gebroken. Het slotakkoord is voor Sjors. Na een prima individuele actie maakt hij zelf de 4 – 1. 

Dat is natuurlijk een goed resultaat, maar wel erg jammer dat er in totaal maar liefst 6 gele kaarten aan Hilvaria spelers werden uitgereikt in een wedstrijd die uitermate sportief verliep. A.s. woensdagavond om 19.00 uur mogen we op bezoek bij Jong Brabant en zaterdag om 14.00 uur spelen we thuis tegen Gudok. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.

Foto's met dank aan Nick van Hees
http://nicksfotografie.nl/2022/03/19/hilvaria-jo19-1-rijen-jo19-1-4-1/

Hilvaria JO19-1: Zevenklapper
Hilvaria JO10-3 kampioen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites