HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Veel te laat voor knoepert

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag mochten zowel Hilvaria JO19-1 als MO19-1 aantreden tegen Emplina. Nadat de meisjes klaar waren met hun wedstrijd mochten de jongens het veld betreden. Het belang van deze pot voetbal was duidelijk. Beide teams konden de punten goed gebruiken. Bij winst zou Hilvaria op gelijke hoogte komen met Emplina en bij verlies zou de achterstand 6 punten gaan bedragen. Een echte 6 punten wedstrijd dus.

Hilvaria nam meteen het initiatief, maar het duurde tot de 10e minuut voordat de eerste redelijk kans te zien was. Ook de rest van de wedstrijd waren er weinig echte kansen te bewonderen. Toch wist Hilvaria, in deze bij vlagen harde wedstrijd, halverwege de eerste helft te scoren, na een vlot lopende aanval over links. Na een één tweetje tussen linksback Gilles en linkshalf Teun v. P., geeft deze laatste een goede voorzet die Fedde afrondt en waardoor er met 0 – 1 gerust kon gaan worden. 

De tweede helft kwam Emplina fel uit de kleedkamer. Zij wilden natuurlijk niet verliezen. Toch waren zij halverwege deze helft slechts 1 keer echt gevaarlijk, maar wist keeper Floris de bal tot corner te verwerken. Een kwartier voor tijd werd Rens in de diepte aangespeeld. Hij kapt zijn directe tegenstander uit en zet voor naar de mee opgekomen middenvelder Floris K., die hier wel raad mee weet en de 0 – 2 binnen schiet. Het laatste kwartier zet Emplina alles op alles om te proberen langszij te komen, maar Hilvaria houdt de nul en boekt een belangrijke overwinning. Vlagger Caspar had beloofd dat hij het team bij winst zou mee nemen voor een bezoek aan cafetaria 't Pleintje (bekend van de New Kids) en trakteren op een knoepert. Bij aankomst bleek dat deze snack al lang uit assortiment verdwenen was, maar de frikandellen en friet gingen er toch prima in. Nog bedankt Caspar. 

Komende zaterdag om 14.30 uur staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen het Eindhovense RPC. Bij winst verlaat Hilvaria de laatste plek op de ranglijst en zou het zo maar op plek 7 kunnen belanden. De verschillen in deze competitie zijn ontzettend klein. De nummer 7 heeft maar 3 punten meer dan Hilvaria en de rest van de teams hebben 1 punt meer of staan net als Hilvaria op 10 punten. Hopelijk komen er weer veel voetbal liefhebbers naar deze wedstrijd kijken, om ons team, samen met de trouwste supporters Peter en Christel Abrahams, naar een overwinning te schreeuwen.

Hilvaria 7 zet ongeslagen uitreeks door
Gevonden voorwerpen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites