HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 veel beter dan uitslag doet vermoeden

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

Op bezoek bij koploper Heeze kon Hilvaria slecht over 10 fitte spelers beschikken. Keeper Pepijn stond ondanks zijn bovenbeen blessure toch onder de lat omdat er geen vervanger gevonden was. Daarnaast waren Axel en Pieter ook niet fit, maar zaten zij wel op de bank om bij zeer hoge nood toch in te kunnen vallen.​ Op bezoek bij koploper Heeze kon Hilvaria slecht over 10 fitte spelers beschikken. Keeper Pepijn stond ondanks zijn bovenbeen blessure toch onder de lat omdat er geen vervanger gevonden was. Daarnaast waren Axel en Pieter ook niet fit, maar zaten zij wel op de bank om bij zeer hoge nood toch in te kunnen vallen.

Coach Harm had gekozen voor een behoudende 4-4-2 opstelling omdat bekend is dat Heeze razendsnel kan omschakelen. Om 11.30 uur werd er afgetrapt op een grasmat die er perfect bij lag. Na 2 minuten werd slecht uitverdedigen van Heeze helaas niet afgestraft. Tijn schoot de bal via een speler van Heeze naast, terwijl iedereen vond dat deze bal er toch echt in gemoeten had. Ondanks de vooraf gemaakte afspraken, speelde Hilvaria toch te ver naar voren en dit werd na een minuut of 10 minuut genadeloos afgestraft door Heeze. In de omschakeling zetten zij hun spits, via een pass of 4, vrij voor Pepijn. Voor hem was er geen houden aan en stond de 1 – 0 op het scorebord. Hilvaria herpakte zich meteen want vanaf de aftrap werd meteen het vijandelijke doel opgezocht en met succes. Rens schiet de 1 – 1 binnen. Niet veel later wordt een redelijk kansloze voorzet van Heeze door een speler van Hilvaria van richting veranderd en belandt deze in de korte hoek achter Pepijn die met zijn reflex net niet in staat is de bal te keren: 2 – 1. Na ruim een kwartier wordt de verdediging Hilvaria op snelheid geklopt en de voorzet vanaf links is wel aan de spits van Heeze besteed en deze tekent de 3 – 1 aan. Vijf minuten later is de wedstrijd eigenlijk al definitief gespeeld. Een corner van Heeze komt verkeerd op het hoofd van een verdediger van Hilvaria en kopt deze snoeihard achter Pepijn: 4 – 1.Hilvaria gaat gelukkig niet bij pakken neer zitten en blijft voetballen. Dit resulteert, na een individuele actie, in een schot op de lat van Noah. Hilvaria geeft hierna weinig tot niets meer weg maar moet wel alle zeilen bijzetten om de snelle vleugelspelers van Heeze aan banden te leggen en niet opnieuw in de omschakeling gefopt te worden. 

Na de rust neemt Hilvaria het initiatief en al in de eerste minuut gaat een schot van Rens maar net naast. Toch is het Heeze dat, in de omschakeling, weet te scoren 5 – 1. Hierna is de wedstrijd redelijk in evenwicht, waarbij de beste kansen voor Hilvaria zijn, maar de keeper van Heeze natuurlijk niet voor niets zijn doel verdedigt. In de 85e minuut slaat Heeze nog een keer toe. Wederom schakelen zijn prima om en leggen zij de eindstand van 6 – 1 in het netje. 

Aan Hilvaria dient vandaag zeker een compliment gegeven te worden, want ondanks de 4 - 1 achterstand na een minuut of 20, bleef het voetballen en probeerde zij het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Als er de komende weken gevoetbald wordt zoals vandaag, zullen er nog de nodige punten gehaald gaan worden, te beginnen komende zaterdag uit bij het Bossche Emplina.

Hilvaria Dames 1 koerst af op het kampioenschap!
Hilvaria 8 wint topper tegen SVG

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites