Hilvaria JO19-1 toont lef

DSC_0371

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen Budel op het programma.

​Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen wisten amper kansen te creëren. Pas in het laatste kwartier zien we de eerste kans voor Hilvaria en 2 minuten voor het rustsignaal scoort Almer uit een counter, maar wordt terug gefloten wegens buitenspel. 

Na rust komt de wedstrijd meteen los. Budel heeft al snel een corner te pakken en uit deze corner mag een speler van hen vrij inkoppen: 0 – 1. Een minuut later staat het al weer 1 -1. Hilvaria combineert over de as van het veld en Gijs is het eindstation. Hierna gaat Hilvaria op zoek na een voorsprong. Uit een voorzet van Tiim schiet Gijsmaar net naast. Hilvaria heeft nu wel het betere van het spel, maar we zien weinig echte kansen. Een minuut of 20 voor tijd leidt Hilvaria in de opbouw balverlies op eigen helft.Iedereen staat nu verkeerd en Budel kan dwars door centrum heen vliegen en hun spits scoort beheerst: 1 – 2. Hilvaria gaat niet bij de pakken neer zitten en vanaf de 80e minuut gaat het alles of niets spelen. Voorstopper Mika gaat naast Max in de spits spelen en achterin wordt er dus 1 op 1 gespeeld. Een paar minuten later wordt het risico nemen al beloond. Mika knalt een afvallende bal tegen de touwen: 2 – 2. Hilvaria ruikt nu bloed en zet nog eens extra aan. Ook verdedigende middenvelder Tim schuift steeds mee in. Een corner wordt door Mika door gekopt naar Duncer. Deze legt de bal terug op de opgekomen Tim, die niet twijfelt en de 3 – 2 binnen schiet. Vlak voor tijd schiet Joep nog een keer in het zijnet en houdt keeper Robin Hilvaria op de been bij een counter van Budel. Het slotakkoord is echter voor Hilvaria. Max zet met een steekpass Gijs alleen voor de keeper. Zijn schot wordt nog gekeerd. Echter Joep is er als de kippen bij om de eindstand van 4 – 2 op het scorebord te zetten.

Hilvaria kan terug zien op een prima 1e seizoenshelft. Het heeft tot nu toe maar 1 punt minder verzamelt dan het hele vorige seizoen. Ga zo door jongens!

Foto's Nick van Hees
Volledig fotoverslag: http://nicksfotografie.nl/2019/12/21/hilvaria-jo19-1-vv-budel-jo19-1/

Wedstrijdverslag: https://www.svbudel.nl/113/47639/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Kerstzaalvoetbaltoernooi 2019 geslaagd evenement
Nieuwe hoofdtrainers voor Hilvaria 1 & 2, trainer ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites