HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 teveel spelers niet (top)fit

Wedstrijdverslag

Verslag van de wedstrijd tegen het uit de 4e divisie gedegradeerde Heeze.

Wat meteen opvalt, is dat zij veel lange spelers in het elftal hebben. Het eerste kwartier van de wedstrijden tasten de ploegen elkaar af. Hierna neemt Hilvaria het initiatief. Gijs gaat op snelheid richting de zestien, kapt zijn tegenstander uit en schiet jammer genoeg recht in de handen van de keeper. Vijf minuten later maait een verdediger van Heeze langs de bal waardoor een pass van linksback Gilles goed bij Joep terecht komt. Hij kapt nog een andere verdediger uit en schiet met links in de korte hoek. De keeper weet ten koste van een corner redding te brengen. Hierna heeft Hilvaria nog wel kansen en komt Heeze er soms ook gevaarlijk uit, maar zij vergeten steeds hun lange mensen te benutten, omdat ze lage voorzetten afleveren. Tien minuten voor rust steekt centrale verdediger Mika met de bal aan de voet de middenlijn over. Niemand van Heeze pakt hem aan. Op een meter of 35 van het doel haalt Mika uit. Zijn schot wordt door de keeper van Heeze slecht beoordeeld en valt binnen: 1 – 0. Nog geen vijf minuten later mag Heeze veel te makkelijk een voorzet afleveren. De bal schiet door naar de tweede paal en de kleinste man op het veld (de rechts buiten van Heeze) kopt de bal tegen de touwen: 1 -1. 

In de rust moet Joep afhaken met een lichte blessure. Diverse andere Hilvarianen hebben ook last van kleine ongemakken, maar moeten verder want eigenlijk heeft Hilvaria nog maar 1 wisselspeler op de bank. De andere 2 hebben of griep of nog teveel alcohol in hun bloed. Na rust komt Heeze het best uit de kleedkamer en heeft het meteen een dikke kans. Zij pakken door en Hilvaria komt onder druk te staan. Een vrije trap op een kansrijke positie gaat maar net naast. Op het uur kan Maoske echt niet verder en wordt hij prima vervangen door Siem. Heeze blijft de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd weet Robin een bal van hen uitstekend tot corner te verwerken en even later brengt hij met een katachtige reflex redding. Hilvaria heeft nog één grote kans. Tien minuten voor tijd schampt een schot van Stijn de boven kant van de lat. Hierna dringt Heeze nog meer aan. Robin heeft een knal van Heeze niet klemvast, maar in 2e instantie wel de bal. Een paar minuten voor tijd zien we een lange bal van Heeze over de verdediging van Hilvaria. Robin komt uit, maar glijdt weg, waardoor Heeze de bal voor het inschieten heeft. Gelukkig is Mika heel attent en werpt zich tot 2x keer toe voor de bal en voorkomt daarmee een tegentreffer. Door alle blessures wordt er zeker 5 minuten doorgespeeld. In die tijd moet Abel, volgens eigen lezing, nog een keer aan de noodrem trekken. Dit wel ten koste van een gele kaart. Ook komt Gilles, na een pittige overtreding, met de schrik vrij. Waar heel de bank van Hilvaria dacht dat zijn tweede gele kaart van de middag zou volgen, deed de scheidsrechter het af met een laatste waarschuwing. 

Als we de hele wedstrijd overzien, mag Hilvaria tenslotte niet klagen met het punt dat zij gehaald hebben. Het zou wel fijn zijn als iedereen de komende week weer fit is. Dan staat de derby tegen VOAB op het programma. Aanvang om 14.45 op sportpark Van den Wildenberg in Goirle. Kom Hilvaria aanmoedigen in hun poging revanche te halen voor de verloren bekerwedstrijd eerder dit seizoen.

Hilvaria wint ondanks slechte eerste helft bij Roo...
Hilvaria laat kans op aansluiting liggen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites