HILVARIA HIGHLIGHTS

 

HILVARIA JO19-1 TEGEN BLADELLA JO19-1 LIJKT VERDACHT VEEL OP HILVARIA 1 – BLADELLA 1

DSC_0247

Veel van het geen in het wedstrijdverslag van Hilvaria 1 tegen Bladella 1 stond, zou hier herhaald kunnen worden. Blijkbaar behoort een fysieke en harde speelwijze tot de clubcultuur van Bladella.

Hilvaria heeft daar veel moeite mee. Binnen 5 minuten maakt Bladella al een forse overtreding op Floris. Gedurende de 1e helft wordt hij regelmatig aan de zijlijn behandeld en moet in de rust definitief gewisseld worden omdat zijn enkel open ligt en zo dik als een ei aan het worden is. De scheidsrechter treedt helaas niet op tegen dit soort overtredingen waardoor Bladella natuurlijk de grens van wat deze jongeman toelaat gaat opzoeken. Het gevolg is dat bepaalde Hilvarianen niet meer voetballen maar alleen bezig zijn om ongeschonden de rust te halen. Toch weet Hilvaria in de 1e helft een geweldig grote kans te creëren. Rond het half uur geeft Fedde een steekpass op Almer. Almer doet vervolgens bijna alles goed, maar zijn schot stuit van de paal het veld weer in. Vijf minuten voor rust maakt een speler van Bladella duidelijk hands in zijn eigen strafschopgebied maar de scheidsrechter weigert te fluiten. In de tegenstoot maakt een Hilvariaan net buiten de zestien hands, waarvoor wel gefloten wordt. De vrije trap die volgt, gaat via de bovenkant van de lat over. Hierna kan er gerust gaan worden en komt Rens voor Floris in het veld.

Bij een van zijn eerste acties schiet Rens tegen een verdediger van Bladella, waarna de bal voor de voeten van Almer belandt. Deze haalt de trekker over en zet een voorsprong voor Hilvaria op het scorebord: 0 – 1. De assistent scheidsrechter blijft echter met zijn vlag zaaien, alsof het buitenspel zou zijn. Helaas was dit niet voor het eerst. Gelukkig laat de scheidsrechter zich dit keer niet van de wijs brengen en kent terecht het doelpunt toe omdat er zeker geen sprake was van buitenspel. Hilvaria neemt nu het initiatief en gaat op zoek naar een volgende treffer. Echter uit een perfect uitgevoerde counter weet Bladella toe te slaan en maken zij de 1 - 1. Hierna heeft Hilvaria een drietal mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar schort het aan de afwerking. Bij een lange haal naar voren van Bladella laat een verdediger van Hilvaria de bal van zijn voet afspringen. Deze belandt precies voor de voeten van de spits van Bladella die met dit cadeautje wel raad weet en de bal achter Robin schiet: 1 – 2. Hierna was er veel strijd te zien maar weinig echte kansen. Rond het half uur zien we nog wel een gigantische pegel van Gijs vanaf een meter of 25, die jammer genoeg op de kruising belandt waardoor er aan de stand niets meer verandert. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, maar uiteraard hebben ze hier bij Bladella geen boodschap aan.

Foto's Nick van Hees
http://nicksfotografie.nl/2019/03/16/bladella-jo19-1-hilvaria-jo19-1/

Hilvaria geeft zege uit handen
Speeldagenkalender 2019/2020

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites