HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 te weinig fitte spelers

JO19-1_0187

​Een verslag van de wedstrijd tegen Gudok.

Eerst maar even een uitleg van de regels voor het uitvoeren van een scheidsrechtersbal : deze is met ingang van dit seizoen echtanders geworden(de KNVB wil af van het gedoe bij het teruggeven van de bal aan de tegenpartij). Er mag nog slechts één speler bij aanwezig zijn, alle andere spelers dienen tenminste op vier meter afstand te blijven. De scheidsrechtersbal wordt uitgevoerd waar de bal het laatst door iemand geraakt is, waarbij een speler van het team dat de bal het laatst geraakt heeft de bal krijgt. Is dit echter in het strafschopgebied dan is de bal altijd voor de doelverdediger. Wat blijft is dat de scheidsrechter de bal laat vallen en de bal in het spel is als hij de grond raakt. Ook nieuw is dat er een scheidsrechterbal gegeven wordt als de bal de scheidsrechter (of een andere wedstrijdofficial) raakt waardoor een doelpunt valt, een kansrijke aanval ontstaat of het balbezit van team wisselt. Hopelijk is na deze uitleg voor iedereen duidelijk dat Gudok zich zeker niet onsportief gedroeg toen zij de bal niet terug gaven aan Hilvaria bij een scheidsrechtersbal.

Nu de wedstrijd. Binnen een minuut had Hilvaria al op voorsprong kunnen staan, maar stond het vizier nog niet op scherp en kwam Gudok goed weg. Ook Gudok krijgt binnen het kwartier al een dikke kans omdat Hilvaria bij een verre ingooi van hen staat te slapen. Op het kwartier gaat rechtsbuiten Joep voorbij zijn man en levert een perfecte voorzet af. Stijn kopt kiezelhard in, maar de bal gaat net voor langs. Hierna zien we een iets beter Gudok dat makkelijker combineert dan Hilvaria, maar echt grote kansen levert dat niet op. Een kwartier voor rust wordt een aanval van Gudok afgeslagen en valt de bal voor de voeten van een speler van hen. Deze schiet in en de bal hobbelt tussen alle spelers door het Hilvaria doel in: 0 – 1. Hierna zien we nog een steekpass van Max op Almer. Hij lift de bal over de keeper. Een verdediger kan nog net voor de lijn redding brengen. 

Na rust is het al snel Gudok dat de 0 – 2 kan maken. Een verdediger van Hilvaria stapt naar voren en roept "buitenspel", waarna de rest van de verdedigers blijft staan. Hierdoor is het voor een speler van Gudok, die absoluut geen buitenspel staat, een koud kunstje om te scoren. Hierna wil coach Harm graag vers bloed inbrengen. Niet omdat de spelers van Hilvaria slecht staan te voetballen, maar om te proberen er alsnog een gelijk spel uit te slepen. Veel keus heeft hij echter niet. Gino is naar Spanje vertrokken, Moaske is al bijna heel het seizoen geblesseerd en op de bank zitten alleen een zieke Sam en een licht geblesseerde Gijs. Gijs wordt ingebracht en niet veel later brengt hij de bal voor. Tim probeert met een hakje de doelman te verschalken. Dat lukt. Toch levert het geen doelpunt op want een verdediger haalt de bal van de lijn. Gijs speelt vanaf links en komt regelmatig voorbij zijn man. Een goede voorzet wordt door Duncer helaas recht op de keeper geschoten. Halverwege deze helft heeft Hilvaria een keer het geluk aan haar zijde: bij een afstandsschot van Max zien we een blunderende keeper van Gudok. Hij laat de bal door zijn handen en benen glippen:1 – 2. Vrijwel direct na deze treffer wordt de verdediging van Hilvaria compleet uit elkaar gespeeld. Een speler van Gudok heeft de bal voor het intikken. Robin weet echter met de voet een doelpunt te voorkomen. Een kwartier voor tijd krijgt Gudok een corner, waaruit zij weten te scoren omdat een aanvaller van hen prima voor zijn man komt en de bal onhoudbaar tegen de touwen kopt: 1 – 3. Hierna zien we tot 2 keer toe situaties waarbij Hilvaria meent recht te hebben op een penalty. De prima leidende 75 jarige scheidsrechter Albert de Jong staat er beide keren boven op en verklaart na de wedstrijd dat er in beide gevallen absoluut gesprake van een penalty was, omdat de spelers van Hilvaria wel licht aangetikt werden, maar daardoor geen echt doelrijpe kans ontnomen werd. Als Hilvaria elke week voetbalt zoals vandaag komen de punten vanzelf. Gudok is gewoon een goede ploeg die in de najaarscompetitie al hun wedstrijden gewonnen hebben. Met iets meer geluk had er misschien een gelijk spel ingezeten. Winst zou echter teveel van het goede zijn geweest. 

Nu de uitslag van de blinde pool: de eindstand zat deze week achter vakje 28 en dat vakje is gekocht door de Peter Abrahams. Hartelijk gefeliciteerd Peter.

Hilvaria JO19-1 haalt normale niveau niet
Hilvaria JO19-1: Bestolen!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites