HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Sport, Spanning en Sensatie

Wedstrijdverslag

Afgelpoen zaterdag werd aangetreden tegen Brabantia uit Eindhoven. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen.

In het begin van de wedstrijd liet Hilvaria Brabantia te veel voetballen en al snel kwam het met de schrik vrij: een goed schot van hun aanvaller gaat via de bovenkant van de lat over. Na een kwartier levert de rechtsvoor van Brabantia een goede voorzet af en deze wordt tegendraads ingekopt. Keeper Floris is kansloos, maar Teun L. haalt de bal van de lijn en komt daarbij flink in aanraking met de paal. Helaas voor hem valt de bal voor de voeten van een speler van Brabantia die raak schiet: 1 – 0. Hilvaria staat regelmatig onder druk maar komt er regelmatig ook goed uit. Floris K. en Rens weten beiden net niet te scoren. Rond het half uur onderbreekt Melle op het middenveld weer eens een aanvalsopbouw van Brabantia. Hij stuurt Job (opnieuw rechtsbuiten i.p.v. rechtsback of voorstopper) de diepte in. Deze speelt zijn directe tegenstander uit en levert een perfecte voorzet af die gelegenheids linksvoor Fedde dan ook binnen knalt: 1 – 1. Tot aan de rust neemt Hilvaria nu het heft in handen, maar weet niet meer te scoren. 

Vlak na de rust blijft een speler van Brabantia geblesseerd liggen en heel Hilvaria denkt de Brabantia de bal wel uit zal schieten. Dit doen zij echter niet en met meer geluk dan wijsheid scoren zij niet maar schieten op de paal. Een paar minuten later ontsnapt Hilvaria nog een keer aan een achterstand, want via keeper Floris en de paal gaat de bal naast. Hierna is Hilvaria weer wakker en het centrale verdedigingsduo bestaande uit Axel en Teun L. staat zijn mannetje. Na een pass van Axel neemt Max de bal op zijn slof, de rebound komt bij de mee op gekomen linksback Teun v. P. Zijn voorzet wordt door Fedde binnen gekopt. Enigszins tegen de verhouding in neemt Hilvaria hierdoor de leiding met 1 – 2. Brabantia zet alles op alles om op gelijke hoogte te komen en Hilvaria mag niet klagen, want op het uur haalt Teun L. nogmaals de bal van de lijn. Brabantia heeft hierna nog de nodige kansen. Hilvaria moet alle zeilen bij zetten om een tegen doelpunt te voorkomen. Met veel kunst- en vliegwerk lukt dit en weet het zelf in de omschakeling ook prima kansen te creëren maar schort het aan de afronding. Tien minuten voor tijd is er een lange bal van Axel op Fedde. Door zijn prima aanname weet hij zijn directe tegenstander te verschalken en schiet hij onder de keeper door de 1 – 3 binnen. Nog geen 2 minuten later wordt het toch weer billen knijpen. Een vrije trap van Brabantia wordt slecht verwerkt en zij kunnen de 2 – 3 binnen schieten. Hierna gaan zij vol op zoek naar de gelijkmaker. Hilvaria komt met de schrik vrij: een schot van Brabantia tegen de onderkant van de lat stuit het veld weer in en kan opgeruimd worden. Hierna probeert Hilvaria het tempo zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen en dit lukt redelijk. Brabantia blijft gevaarlijk en bij Hilvaria staat inmiddels iedereen voor de bank van de zenuwen. Gaat het lukken om de 2 – 3 over de streep te trekken. De scheidsrechter telt er nog eens 5 à 10 minuten blessuretijd bij, waardoor de spanning te snijden is. Deze wedstrijd mag Hilvaria eens niet klagen over geluk en weet het door keihard te blijven werken een zwaarbevochten overwinning binnen te slepen. Dit is te danken aan alle spelers van het team en niet alleen aan de jongens die bij naam in dit verslag genoemd zijn. Klasse mannen. Ook Joep en Duncer van JO17-1 hebben JO19-1 weer uit de brand geholpen en hun steentje bijgedragen. Door deze overwinning staat Hilvaria nu gedeeld 8e met nog 2 andere teams. 

Zaterdag 17 november a.s. staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Dan wordt aangetreden tegen nummer 7 Bladella dat 2 punten meer heeft. Wedstrijden tegen Bladella zijn altijd het aankijken waard, dus kom de jongens vanaf 14.30 uur aanmoedigen. Opnieuw sport, spanning en sensatie verzekert.

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 7: Twee thuisnede...
Hilvaria in slotfase alsnog langs vv Gestel

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites