HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 speelt wedstrijd met meerdere gezichten

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

Vandaag kwam Zwaluw VFC uit Vught op bezoek in Hilvarenbeek. Het was weer een geregel om voldoende spelers op de been te krijgen. Keeper Robin van de JO17-1 werd geleend en tegen het einde van de eerste helft sloten ook nog Max en Gilles van dit team aan, zodat Hilvaria meer dan 1 wissel had.

Hilvaria begint slap aan de wedstrijd maar wordt door slecht uitverdedigen van Zwaluw in het zadel geholpen. Tijn pikt de bal van een verdediger af, speelt Rens aan in de 16 en deze rond koelbloedig af in de 7eminuut: 0 – 1. Hilvaria voetbalt daarna meteen met meer geloof in eigen kunnen en Zwaluw blijft onrustig verdedigen. Na een kwartier krijgt Hilvaria een corner omdat de keeper van Zwaluw een inzet van Tijn uit zijn doel ranselt. In eerste instantie wordt deze corner afgeslagen, maar Hilvaria verovert meteen weer de bal. Van rechts komt een voorzet van Noah en Fedde kop deze tegendraads binnen 0 – 2. Hierna denken sommige spelers dat de buit al binnen is en Hilvaria gaat slordiger spelen en schakelt niet altijd goed om. Hierdoor krijgt Zwaluw kansen maar keeper Robin kijkt de bal over of redt gewoon goed. Na een half uur is de organisatie bij Hilvaria even helemaal zoek en mag bij een corner een speler van Zwaluw gemakkelijk voor zijn man komen om bij de 1e paal de 2 – 1 binnen te koppen. Dit is wel een wake-up call voor Hilvaria. Men is weer beter bij de les. Dit resulteert 5 minuten voor rust nog in een mooi schot van Noah dat door de keeper van Zwaluw met de grootste moeite tot corner verwerkt wordt. 

Meteen na rust vallen Max en Pieter in en wordt er wat omzettingen binnen het team gedaan. Hilvaria neemt het initiatief maar dit leidt tot weinig echt grote kansen. Zwaluw laat ook niet veel zien, maar nu helpt de scheidsrechter hen een handje. Voor vermeent gevaarlijk spel van een verdediger van Hilvaria binnen het strafschopgebied geeft hij Zwaluw na een uur spelen een penalty. Deze kans laten zij niet onbenut en ineens staat het 2 – 2. Vijf minuten later is er een grote kans voor Hilvaria, die niet benut wordt. In de omschakeling is Zwaluw levensgevaarlijk, maar gelukkig scoren zij niet. Vanuit de doeltrap van Robin komt de bal bij linksbuiten Noah terecht. Zijn voorzet wordt bij de 2e paal binnen gekopt door Gilles: 3 – 2. Weer vijf minuten later plaats Rens van uit een corner de bal op Max die op de rand van de 16 staat. Deze legt de bal breed op de inkomende Floris, die met een droge knal de 4 – 2 binnen schiet. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Helaas begrepen sommige verdedigers van Hilvaria niet dat je nu de wedstrijd gewoon uit moet spelen en niet meer zo nodig op hoeft te komen om de aanval te ondersteunen. Dit gebeurt toch en dat leidt tot balverlies. Zwaluw profiteert optimaal van de ruimte die er achter de verdediging komt te liggen en schiet de 4 – 3 binnen. Hierdoor wordt het toch nog billen knijpen het laatste kwartier. Zwaluw gaat natuurlijk alles of niets spelen en krijgt ook nog wel kansen op de gelijkmaker. Ook Hilvaria krijgt nog dikke kansen en een paar minuten voor tijd kopt Gilles op de paal uit een voorzet van zijn broer Fedde. Toch wordt er niet meer gescoord en sleept Hilvaria opnieuw een overwinning uit het vuur tegen een naaste concurrent. 

Door deze overwinning wipt Hilvaria over Zwaluw heen en bezet nu de 5e plek in de klassering. Volgende week nog de laatste wedstrijd tegen Wilhelmina Boys, dat vandaag in een onderling duel het kampioenschap moesten laten van RKSV Heeze.

Hilvaria MO13-1 verspeelt kampioenschap aan TSC
Zondag 10 juni: KeeperzClinic bij Hilvaria!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites