HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 speelt wedstrijd met 3 gezichten

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag mocht Hilvaria op bezoek bij Zwaluw VFC in Vught. Coach Harm had een zeer aanvallend ingesteld elftal binnen de lijnen gebracht. Noah en Michiel, normaal gesproken veelal links en rechts voor spelend, stonden nu links en rechts half.

​Dit had tot gevolg dat Hilvaria meteen de aanval zocht en na 3 minuten de ingeschoven Noah net naast kopt. Ook Michiel liet zich aanvallend zien en schiet niet veel later, na tussen 2 man door geslalomd te zijn, tegen de keeper op. Zo gaat het de gehele 1e helft door. Hilvaria voetbalt volop kansen bij elkaar, maar af en toe is Zwaluw heel gevaarlijk in de counter. Gelukkig voor Hilvaria is keeper Pepijn, opnieuw, een zeer betrouwbare sluitpost. Hij redt weer menig gevaarlijke situatie. Ondanks de vele kansen, komt Hilvaria pas in de 40e minuut op een dik verdiende voorsprong van 0 – 1. Een voorzet van Michiel, wordt door zijn broer Floris, binnen getikt, nadat deze eerder al een keer op de lat gekopt had. Hilvaria doet zich zelf flink tekort. Er had eigenlijk een ruststand van minimaal 0 – 2 en eigenlijk wel 0 -3 op het scorebord mogen staan. 

Na rust zien we een iets minder aanvallend Hilvaria en een Zwaluw dat veel scherper uit de kleedkamer komt. Zij zetten vroeger druk en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Hilvaria heeft even geen antwoord op het spel van Zwaluw en na een minuut tien schieten zij de 1 – 1 binnen. Het eerste half uur van de 2e helft is Zwaluw de bovenliggende partij en hangt de 2 – 1 in de lucht, maar zij hebben duidelijk moeite met score want ze helpen grote kansen om zeep of geven opnieuw Pepijn de gelegenheid adequaat in te grijpen. Na dit half uur gaat de "storm" van Zwaluw wat liggen en neemt Hilvaria het initiatief weer over. De levert weer kansen op. Toch duurt het tot de 83e minuut voordat linksback Wout, een vrije trap van laatste man Roel, over de uitkomende keeper tegen de touwen kopt en hiermee de bevrijdende 1 – 2 aantekent. Hierna is het verzet van Zwaluw gebroken. Drie minuten later rond Michiel, na een prima steekpass van Noah, koelbloedig af: 1 -3. Het slotakkoord is voor Fedde. Zijn vrije trap vanaf een meter of 20 belandt in de verre hoek waardoor de eindstand van 1 – 4 wordt bereikt. 

Door deze winst bezet Hilvaria nog steeds de 5e plek in de rangschikking en staat het maar 3 punten achter de nummer 2. Komende zaterdag volgt thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wilhelmina Boys uit Best komt dan op bezoek. Dit team wist dit weekend van koploper Heeze te winnen. De jongens van Hilvaria hopen dat a.s. zaterdag veel supporters hen aan komen moedigen met als doel de punten in Hilvarenbeek te houden en minimaal een plaats in de rangschikking te stijgen. Hopelijk tot zaterdag.

Hilvaria met ruime cijfers voorbij naaste concurre...
Hilvaria MO13-1 pakt koppositie na overwinning op ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites