HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1 snakt naar adem

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag moest er met 12 man voor de eerste competitiewedstrijd aangetreden worden tegen en bij FC Tilburg (FC)

Gelukkig kwamen Kai en Teun van JO17-1 ons uit de brand helpen zodat we meer dan één keer konden wisselen. Nog bedankt Kai en Teun.Voor de beker was al tegen dit team gespeeld en toen was nipt verloren met 4 – 3. Hilvaria wist wat het kon verwachten: technisch vaardige spelers, waarvan er een paar ook nog eens razendsnel zijn. Bepaalde spelers van FC mag je vooral niet de ruimte geven om te gaan voetballen, want dan wordt je weg getikt. Kort dekken en hoog druk zetten was dus het devies. Maar toch begon Hilvaria veel te slap aan de wedstrijd. FC had binnen vijf minuten al twee keer op voorsprong kunnen komen. Pas na een kwartier liet Hilvaria zich voor het eerst zien. De keeper van FC was niet bang uitgevallen en plukte de bal van de schoen van de spits van Hilvaria. Tot aan het half uur was FC duidelijk de bovenliggende partij en het creëerde diverse kansen. Ongeveer een kwartier voor rust gaat Stijn een luchtduel aan en komt ongelukkig ten val. Hij kermt het uit van de pijn en blijft liggen. Om een lang verhaal kort te maken: Stijn wordt per ambulance van het veld gereden. Diagnose: een lange spier die van uit je nek naar beneden loopt, is verstijfd en zorgt voor heftige pijn in schouder en arm. Stijn zal oefeningen moeten gaan doen. Het lijkt dus mee te vallen. Na ruim een half uur wordt de wedstrijd hervat. Hilvaria is nu wel bij de les en wil alleen al voor Stijn een goed resultaat neerzetten. Binnen 5 minuten gaat Mees alleen op de keeper af. Deze weet nog redding te brengen met zijn been ten koste van een corner. Vanuit de corner, kopt Duncer, die i.p.v. Stijn in de spits is gaan spelen, de bal bij de 2e paal binnen: 0 – 1. Dit is meteen de ruststand. 

Het eerste kwartier van de tweede helft is de wedstrijd aardig in evenwicht en zijn er weinig tot geen kansen te zien. Halverwege de tweede helft schiet een speler van FC vanaf de rand de 16 maar eens richting het Hilvaria doel. De bal draait verrassend naar de hoek en Mitchell kan er niet bij en geheel onverwacht staat de 1 – 1 op het scorebord. FC gaat meteen daarna op zoek naar een voorsprong en schakelt een tandje bij. Hilvaria moet alle zeilen bij zetten om niet weggetikt te worden. FC krijgt de nodige kansen. De ballen vliegen gelukkig net over, voor langs, worden geblokt of Mitchell weet redding te brengen. Sommige spelers van Hilvaria lopen op hun tandvlees. FC is conditioneel een stuk verder dan Hilvaria. Een speler van Hilvaria krijgt zelfs kramp. Hilvaria krijgt nog een kans. Duncer weet zich door de verdediging van FC te worstelen en schiet net voor langs. Hilvaria komt nog diverse keren met de schrik vrij en weet de 1 – 1 over de streep te trekken. Meer zat er vandaag echt niet in. Sommige spelers zullen toch wat fanatieker moeten trainen en aan hun conditie werken want anders krijgt Hilvaria het steeds heel moeilijk in het laatste kwart van de wedstrijd.

Jeugdig Hilvaria verslaat titelkandidaat Valkenswa...
WANDELVOETBAL VOOR SENIOREN IN NATIONALE SPORTWEEK

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites