HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Slappe hap

JO19-1_0187

Nummer laatst van de ranglijst, Rood Wit Veldhoven (RW), kwam zaterdag op bezoek in Hilvarenbeek.

Ondanks alle waarschuwingen vooraf dachten de spelers van Hilvaria deze wedstrijd met twee vingers in de neus te kunnen gaan winnen. In de 1e minuut heeft RW alle een vrije kop kans, die gelukkig recht in de handen van Robin belandt. Binnen 5 minuten stellen zij Robin nog een keer op de proef met een afstandsschot, dat hij in 1e instantie los laat en in 2e instantie net op tijd voor de voeten van de instormende spits kan weg plukken. Binnen 10 minuten heeft RW al 5 corners mogen nemen en Hilvaria stelt daar bitter weinig tegen over. Na een kwartier is Hilvaria dan eindelijk wakker geschud. Een diepe bal van Mika wordt door Gijs perfect aangenomen, waarna hij de bal op Joep steekt. Deze kans laat Joep zich niet ontnemen en zet RW op achterstand:1 – 0. Een minuut later is Duncer net niet succesvol en twee minuten later wordt een voorzet van Almer door Joep niet op juiste waarde geschat en mist hij de bal voor open goal. Langzaam zakt het peil van de wedstrijd na een bedenkelijk niveau en zijn er weinig hoogtepunten te zien. RW heeft nog kansjes maar heeft het vizier niet op scherp staan. Ongeveer vijf minuten voor rust zien we een redelijke aanval van Hilvaria. Tenslotte krijgt Tim de bal en lijkt hij op een kansloze missie te gaan door tussen een aantal spelers van RW door te willen slalommen. In het strafschopgebied heeft hij echter het geluk dat een speler van RW hem aantikt. Tim gaat gewillig naar de grond: penalty! Deze schiet hij zelf beheerst binnen zodat er met 2 – 0 gerust kan worden. 

In de rust is iedereen het er over eens dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. Gino en Mika blijven in de kleedkamer achter, waarna Abel en Kai (van JO17-1) het centrale verdedigingsduo gaan vormen. Nog bedankt Kai. Het spel na rust wordt er zeker niet beter op. Almer is af en toe een lichtpuntje omdat hij met zijn snelheid toch voor gevaar weet te zorgen. Naar mate de wedstrijd vordert is het RW dat de bovenliggende partij wordt. Zij creëren diverse kansen, maar weten zelfs voor open goal niet te scoren. Hilvaria zwijnt regelmatig. Een minuut of tien voor tijd valt dan toch het tegendoelpunt, dat niet uit kon blijven. Hierna zien we Robin nog een prima redding verrichten en vlak voor tijd maait een Hilvariaan langs de bal en schiet RW op de buitenkant van de paal. Met het nodige geluk blijft de stand 2 – 1 en haalt Hilvaria in een slechte wedstrijd toch drie punten. 

Volgende week mag het bij EFC in Eersel op bezoek, dat na een slechte competitiestart vandaag van koploper Bladella won en twee weken geleden VOAB nog met 5 – 0 aan de zegekar bond. Hilvaria is dus gewaarschuwd!!! 

Discutabel moment breekt Hilvaria 7 op tegen koplo...
Rabo ClubSupport

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites