HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1: Prima start van de competitie

Wedstrijdverslag

Na de gewonnen eerste wedstrijd van vorige week tegen Rood Wit Veldhoven, waarbij uw verslaggever niet aanwezig was, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen EFC uit Eersel.

De eerste blessures zijn al weer een feit. Juul en Kay van JO17-1 hielpen ons uit de brand. Nog bedankt jongens. Gelukkig was ook Tim van Riel weer van de partij, zodat er geen wisselspeler als assistent scheidsrechter hoefde op te treden. Tof dat Tim bij al onze thuiswedstrijden wil vlaggen. Dan nu de wedstrijd. Na een paar minuten hielp een verdediger van Hilvaria de tegenpartij bijna in het zadel. Hij houdt koppend een bal binnen, die hij gewoon over de achterlijn had kunnen laten gaan. De bal valt precies voor de voeten van een speler van EFC, maar die schiet veel te gehaast de bal hoog over het doel.Binnen 10 minuten laat ook Hilvaria van zich horen. Een mooie vrije trap van Daan wordt door de keeper van EFC uit de bovenhoek getikt en een minuut later houdt hij zijn team opnieuw op de been met een prima redding. Hilvaria speelt niet echt geweldig maar weet toch een paar kansjes te creëren. Na een kwart wedstrijd verovert Milan de bal en passt op Time. Zijn voorzet wordt door Duncer binnen geschoten: 1 – 0. Echt lekker kan er ook niet gevoetbald worden, want de scheidsrechter fluit vaak voor kleinigheden, waardoor het spel steeds onderbroken wordt. Af en toe is Hilvaria heel slordig en wordt onnodig balverlies geleden. Gelukkig is EFC niet echt attent, zodat het zonder gevolgen blijft. Een minuut of vijf voor rust speelt Teun heerlijk strak in op buitenspeler Mees. Zijn voorzet wordt koelbloedig afgewerkt door Milan: 2 – 0. Hierna lijkt het of Hilvaria denkt dat het al kan gaan rusten. EFC mag zonder dat er ingegrepen wordt dwars door het midden richting de goal van Hilvaria combineren. Deze keer verprutsen zij de kans niet, zodat er met 2 – 1 gerust gaat worden.

Na rust komt EFC beter uit de kleedkamer dan Hilvaria. Zij veroveren alle 2e ballen, maar voetballen geen echte kansen bij elkaar. De eerste de beste kans na rust van Hilvaria is het wel raak. Sjors, ingevallen voor Milan, levert een voorzet af die door alle verdedigers van EFC gemist wordt, waardoor Duncer de bal voor het intikken heeft: 3 – 1. Hierna voertEFC de druk op. Na een heuse scrimmage in het strafschopgebied komt Hilvaria met de schrik vrij. Een minuut of 20 voor tijd had EFC de aansluitingstreffer binnen kunnen schieten, maar Mitchel redt op wonderbaarlijke wijze tot 2 keer toe. Ook een goed aangesneden vrije trap vanaf de zijkant wordt door de compleet vrijstaande voorwaartsen van EFC niet tot doelpunt gepromoveerd. Als het vizier bij hen wat beter afgesteld was geweest, hadden ze allang een keer gescoord. Uit in counter in de laatste minuut van de wedstrijd weet Sjors nog te scoren, waarmee hij de eindstand van 4 – 1 op het scorebord zet.

Week van de Scheidrechter
Hilvaria 45+ pakt koppositie na eerste speelronde

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites