HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Prima collectief

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag werd afgereisd naar Eindhoven om het op te nemen tegen RPC. Hilvaria heeft na de winst van vorige opnieuw honger naar een overwinning.

Doordat Hilvaria nog steeds 3 geblesseerden heeft, hielpen Daniël en Jorg ons uit de brand. Nog bedankt jongens. Na 6 minuten is er een prima actie van Almer en hij wordt met veel moeite afgestopt ten koste van een corner. Gijs neemt deze perfect en Stijn komt goed voor zijn man en kopt tegendraads de 0 – 1 tegen de touwen. Hierna heeft Hilvaria nog wel meer kansen, maar het hobbelveld zorgt ervoor dat ballen net niet goed genoeg geraakt worden om een doelpunt op te leveren. Na een kwartier krijgt RPC een vrije op een meter of 20 van het Hilvaria doel. De bal gaat van links naar rechts en de zeer lange rechtsback van hen torent boven iedereen uit en kop de 1 – 1 binnen. Tot dan hadden zij nog geen kans gehad. Na een kwart wedstrijd heeft Hilvaria de pech dat Tim geblesseerd uit moet vallen. Siem komt in het veld en Abel gaat nu op het middenveld spelen i.p.v. rechtsback. Bij Hilvaria zie je de teleurstelling van het uitvallen van Tim, maar i.p.v. te blijven treuren, zet iedereen er een tandje bij. Niet veel later is het Max die de bal op het middenveld verovert. Een andere middenvelder, Duncer zoekt meteen de diepte en ontvangt de bal. Zijn schot belandt op de paal. Na een half uur krijgt RPC opnieuw een vrije trap. De bal wordt in de muur geschoten, maar de rebound gaat tussen de spelers die in de muur stonden door en belandt precies, voor RPC aan de goede kant van de paal, in het Hilvaria doel: 2 – 1. Hilvaria laat de kopjes niet hangen en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het middenveld van Hilvaria zorgt dat RPC amper aan goede aanvallen toe komt. Hier staan, ook volgens de meegereisde supporters, Duncer en Abel een dijk van een wedstrijd te spelen. De andere middenvelder Max kan door hun werk, de aanvallers regelmatig aan het werk zetten of zelf gevaarlijk worden. De keeper van RPC laat een vrije trap van hem glippen en linksback Gilles, die mee opgekomen was om de bal binnen te koppen, is er als de kippen bij om dit foutje af te straffen en de 2 – 2 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust schiet Stijn nog een keer net naast, maar komt Hilvaria ook goed weg omdat RPC een fout in de verdediging van Hilvaria niet afstraft, maar op de paal schiet. 

Na rust is de wedstrijd redelijk in evenwicht. Hilvaria heeft af en toe een kans(je), maar het is duidelijk dat beide teams voor rust al veel energie in de wedstrijd hebben gestoken. Na een kwartier spat een afstandsschot van Gijs op de paal uit elkaar. De keeper RPC reageerde niet eens. Hij stond erbij en keek er naar. Gijs blijft gevaarlijk en schiet, na goed doorzetten, net voor langs. Een kwartier voor tijd roept de coach van RPC dat het tijd is voor een Eindhovens kwartiertje. Uit een afgeslagen aanval is het Almer die de bal krijgt. Hij zet zijn turbo aan en de verdediger van RPC pakt hem eerst vast in een poging hem af te stoppen, maar dat levert niet het gewenst resultaat op. De sliding richting de bal is al helemaal niet goed, want hij haalt Almer neer in het penaltygebied. Aanvoerder Max pakt meteen de bal en legt deze op de stip. Ondanks veel geroep van de RPC supporters blijft hij kalm en schiet de penalty koelbloedig in de beneden hoek (zie filmpje), waardoor Hilvaria een verdiende 2 – 3 voorsprong neemt. 

Hierna gaat RPC achterin 1 op 1 spelen en schuwen zij, zoals al de gehele wedstrijd het geval is, hard spel niet. Gelukkig is er de prima leidende scheidsrechter Erik Blotevogel, die alles onder controle houdt. RPC heeft nog 1 grote kans, maar hun linkerspits schiet gelukkig naast. In de laatste minuut krijgen zij ook nog een corner. Alle Hilvarianen aan de kant van het veld en de meegereisde supporters houden hun hart vast. Er zal toch niet hetzelfde gebeuren als vorig seizoen in de uitwedstrijd bij Zwaluw dat ze uit deze corner alsnog gelijk maken. De bal is echter een makkelijk prooi voor keeper Robin. Nadat hij de bal in het spel brengt, fluit de scheidsrechter af.

Vandaag neemt Hilvaria 3 punten mee naar Beek, omdat het gehele team kei-, maar dan ook keihard gewerkt heeft om een goed resultaat te behalen. Men liet zich niet uit het veld slaan door tegensla-gen, maar putte daar extra kracht uit. Ga zo door mannen en er zullen nog meer overwinningen volgen. De komende 2 weken is Hilvaria vrij. Op zaterdag 26 oktober om 14.45 uur ben je van harte welkom om Hilvaria aan te komen moedigen als het tegen de nummer 3 Wodan moet. Hilvaria staat momenteel zelf op een verdienstelijke 5e plaats en 1 punt achter Wodan.

Hilvaria komt ook in derde wedstrijd niet tot wins...
Hilvaria 1 ook in tweede wedstrijd hard onderuit

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites