HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 pakt eerste 3 punten

silhouette_team

Afgelopen zaterdagmiddag stond voor Hilvaria JO19-1 het allereerste uitduel op het programma. Na een 3-5 verlies tegen Bladella de week ervoor, reisde de groenwitten erg gemotiveerd af naar het Eindhovense DBS om de eerste 3 punten van het seizoen mee naar huis te nemen.

Vanaf minuut 1 ging Hilvaria er vol voor, gedurende de gehele eerste helft was Hilvaria de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen. Maar helaas moesten we met een stand van 0-0 terug de kleedkamers in. Eenmaal in de kleedkamer hadden de spelers en de coaches door dat hier meer te halen viel dan wat we er tot dusver uithaalden.

De 2e helft begonnen we dan ook zeer fel, creëerden alweer onze kansen. Maar na een kwartier voetballen in de 2e helft is het toch DBS die voor het eerst het net weet te vinden. Dit doen ze uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, 1-0. Maar de Hilvarianen gingen niet bij de pakken neer zitten, sterker nog, ze maakte binnen een minuut weer gelijk; na een prachtige aanval is het uiteindelijk Gijs vd Bruggen die afmaakt. Na de 1-1 groeide en groeide het zelfvertrouwen, we wisten nóg meer kansen te creëerden dan voorheen. Uit een vrij trap vanaf de zijlijn weet Tim van Riel de bal nog aan te tikken met zijn grote teen waardoor de bal zodanig van richting veranderd dat de keeper kansloos op zijn doellijn blijft staan, 1-2. Na het doelpunt dat ons op voorsprong had gebracht maakte we er al vrij snel 1-3 van, dit keer was het Almer van Doorn die de Eindhovense keeper liet vissen. Bij een 1-3 stand was het Daniël Ghirmay die zijn eerste minuten voor de JO19-1 mocht maken (door blessures binnen het team was het erg fijn dat Daniël met ons mee wilde doen, Bedankt nog Daniël). Na nog een paar gemiste kansen van de goed spelende Hilvarianen was het uiteindelijk Stijn Maas die zorgde voor de slagroom op het toetje; 1-4.

Na een moeizame eerste helft, maar een o zo goede tweede helft heeft de JO19-1 de eerste 3 punten binnen en heeft veel zelfvertrouwen gekregen voor de aanstaande wedstrijd(en) en staat nu 8e op de ranglijst. Volgende week staat RPC uit op het programma. 

Hilvaria 1 ook in tweede wedstrijd hard onderuit
Hilvaria 7 verliert Länderspiel im Esbach

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites