HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: opnieuw minimaal verschil

JO19-1-B

Afgelopen zaterdag had Hilvaria opnieuw de kans om een sprongetje te maken op de ranglijst als het van het 4e geplaatste Eindhovense RPC zou winnen.

RPC was de ploeg die het best startte en binnen vijf minuten hadden zij al vier corners genomen. De vierde leverde ook een doelpunt op omdat een speler van hen compleet vrij in kon koppen. Hilvaria kon meteen in de achtervolging om de 1 – 0 ongedaan te maken. Iedereen was nu goed wakker, de wedstrijd kwam redelijk in evenwicht, maar RPC bleef de fellere ploeg. Het eerste kansje van Hilvaria was pas na een half uur te bewonderen. Hierna leek er ineens het geloof in een resultaat te ontstaan. Even later passt Floris op Fedde, die meteen kaatst, waarna Floris Rens de diepte instuurt. Hij gaat richting de keeper en tikt beheerst de bal tussen de palen: 1 -1. Hilvaria gaat meteen op zoek naar een voorsprong. RPC wordt terug gedrongen. Uit een counter hebben zijn nog een dikke kans, maar Robin redt uitstekend. Hilvaria heeft in de vijf minuten voor rust nog drie goede mogelijkheden, maar twee keer weet de keeper van RPC de bal nog net tot corner te verwerken en uit 1 van die corners kop Floris, buiten het bereik van de keeper, net voor langs. 

Na rust neemt Hilvaria het initiatief en speelt het feller. RPC raakt hierdoor geïrriteerd en zeurt bij elke kleine overtreding van Hilvaria om een gele kaart. Zij halen alles uit de kast om Hilvaria uit hun spel te halen. Tien minuten na rust slaat alle Hilvarianen de schrik om het hart als bij een terugspeelbal op het hobbelige veld Robin bijna wordt verrast als de bal vlak voor zijn voeten opstuit via een polletje en hij de bal verkeerd raakt. Gelukkig gaat de bal naast het doel. Hierna komt de wedstrijd weer in evenwicht en pas een kwartier voor tijd zien we dat de uit een corner, door Teun L. ingekopte bal van de lijn wordt gehaald. De rebound door Max belandt recht in de handen van de keeper. Een paar minuten later slingert de rechtshalf van RPC de bal voor het doel van Hilvaria. Bij Hilvaria lopen twee verdedigers, in hun ijver om de bal weg te koppen, elkaar in de weg en missen hierdoor allebei de bal. Een aanvaller van RPC krijgt deze daardoor op een presenteerbladje en schiet de 2 – 1 binnen. Hierna dringt Hilvaria nog wel aan maar komt het niet meer tot scoren. Ook vandaag zit het Hilvaria weer niet mee. 

De wedstrijden tegen de nummers 2, 3 en 4 van de ranglijst werden de laatste weken steeds met 1 doelpuntje verschil verloren. Hierdoor staat Hilvaria inmiddels wel op de laatste plaats van de ranglijst. De komende 2 weken hoeft er niet gevoetbald te worden en op 4 mei om 15.00 uur wordt er tegen nummer 6 Oirschot Vooruit aangetreden. De uitwedstrijd eindigde in 1 -1. Ik ben er van overtuigd dat we het team, dat getraind wordt door Roel Timmermans, aan onze zegekar kunnen binden. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om onze jongens naar een broodnodige overwinning te schreeuwen.

Punt tegen SV Someren te weinig voor Hilvaria
Hilvaria 7 houdt hoop op titel levend

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites