HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 na rust herboren

JO19-1-B

​ Afgelopen zaterdag leek Hilvaria op de feniks. De Grieken geloofden dat de feniks (een fabeldier) in staat was steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren te worden.

De wedstrijd tegen Jong Brabant (JB) had twee gezichten. De 1e helft was Hilvaria geen schim van het elftal dat we vorige week aan het werk zagen. Na 3 minuten kwam het al op achterstand door miscommunicatie tussen de keeper en de laatste man, waarbij de keeper tenslotte de bal in eigen doel tikte: 0 – 1. Binnen het kwartier stond de 0 – 2 al op het scorebord omdat op het middenveld simpel balverlies werd geleden, waarvan JB optimaal profiteerde. Na een half uur zagen we eindelijk een echte kans van Hilvaria. Een vrije trap van Tim wordt door de keeper van JB gelost en Teun v. P. schiet de rebound via een verdediger van JB op de lat. Vlak voor rust ontsnapt Hilvaria aan een grotere achterstand omdat een speler van JB een grote kans om zeep helpt. 

In de rust waren het de spelers zelf die inzagen dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden, wilden zij vandaag nog een resultaat halen. Vanaf de aftrap werd er fel en met veel inzet gespeeld. Na een minuut of vijf neemt Axel achter in geen enkel risico en schiet de bal op goed geluk naar voren. De bal belandt bij Rens. Volgens eigen zeggen speelde Rens voor rust dramatisch slecht maar maakt hij nu de aansluitingstreffer met een Dennis Bergkamp achtig stiftje en zorgt hij ervoor dat Hilvaria terug in de wedstrijd is. Er zijn, behalve Rens, nog meer spelers die graag in positieve zin, in dit verslag vermeld worden. De ene na de andere volzin komt via de app bij de schrijver van dit stukje binnen. We zullen ze maar niet allemaal in dit verslag opnemen. Hierna gaat Hilvaria op zoek na de gelijkmaker en heeft JB niet veel meer in te brengen. Toch maakt Hilvaria pas een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Uit een voorzet van Max schiet Tim de 2 – 2 binnen. Vijf minuten voor tijd zien we een mooie aanval die begint bij rechtsback Pieter en via Max en Floris bij Almer belandt. Helaas schiet hij voor langs. Een minuut later is het dezelfde Almer die met een hakje Teun v. P. op links aan het werk zet. Teun "slalomt" door de verdediging van JB en schiet in de lange hoek de 3 – 2 binnen. De ontlading is enorm, zowel bij de spelers, de supporters als de begeleiders. Vandaag is het Hilvaria dat in de laatste minuten van de wedstrijd de overwinning pakt en niet, zoals vorige week, op het laatst met lege handen staat. 

Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning, waardoor de laatste plaats op de ranglijst is verlaten. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Brabantia, dat nu de rode lantaarndrager is. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om Hilvaria naar de overwinning te schreeuwen. Aanvang 14.45 uur.

Opnieuw nederlaag voor Hilvaria
Kleedkamers Achil

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites