HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 maatje te groot voor SV Budel

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

​Hilvaria was aan zijn stand verplicht om de laagvlieger met legen handen naar huis te sturen. Dit gebeurde met ruime cijfers, maar niet op de manier waarop men had gehoopt.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen Budel begon Hilvaria vandaag wel scherp. Dit leidde in de 2e minuut tot de openingstreffer door spits Rens na een voorzet van rechtshalf Floris. Hierna zakt het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Het lijkt erop dat Hilvaria denkt dat de buit al binnen is en Budel is blijkbaar niet bij machte om de nonchalance die bij Hilvaria in de ploeg is geslopen, af te straffen. Als er na een kwartier eindelijk weer eens een goede aanval van Hilvaria te zien is, is het meteen raak. Rechtsback Pieter komt mee op, geeft een steekpass op maat aan Jannes, die vervolgens in de korte hoek de 0-2 aan tekent. Hilvaria blijft de bovenliggende partij en voetbalt de nodige kansen, kansjes en corners bij elkaar. Vijf à tien minuten voor rust wordt er nog een keer door Rens gescoord, waarmee de 0–3 ruststand bereikt werd.

In de rust is iedereen het er over eens dat er in de tweede helft aan het doelsaldo gewerkt moet gaan worden. Gevolg hiervan is dat alle spelers van Hilvaria alleen maar naar voren lopen en vergeten dat er ook nog verdedigd moet worden. Hierdoor wordt het Budel wel erg gemakkelijk gemaakt om kansen te creëren, maar gelukkig is er steeds de zeer betrouwbare sluitpost Pepijn, die twee keer kort achter elkaar in 1 op 1 situaties als winnaar uit de bus komt en alle schoten van Budel uit zijn doel ranselt. Een kwartier voor tijd gaat Hilvaria weer georganiseerder voetballen. Er wordt opnieuw vroeg druk gezet op de verdediging van Budel, waardoor zij niet meer fatsoenlijk weten op te bouwen. Als Rens de keeper flink onder druk zet, weet deze niets anders te doen dan tegen hem aan te schieten, waarna de bal in het doel beland en de 0-4 genoteerd kan worden. Een minuut later levert Lars een goede voorzet af bij de 2e paal en kopt Fedde de 0–5 eindstand binnen. 

Door deze winst staat Hilvaria nog steeds stevig op de 5e plaats in de rangschikking. De nummer 4 heeft evenveel punten maar een beter doelsaldo en de nummers 3, 2 en 1 hebben resp. 1, 2 en 3 punten meer. Komende week staat er een thuiswedstrijd tegen ODC op het programma. Als deze ook gewonnen wordt, zou het zo maar kunnen dat Hilvaria gelijk komt met de koploper. Iedereen is om 14.45 uur van harte welkom om de jongens aan te komen moedigen.

Hilvaria wint ook wedstrijd nummer 15
Hilvaria Jeugdkamp 2018

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites