HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 maakt snelle achterstand tegen Brabantia weer niet goed

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

​Afgelopen zaterdag was er duidelijk sprake van een geval: l'histoire se répète. Net als in de thuiswedstrijd van 26 november 2017 lukte het Hilvaria niet om een vroeg opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning.

​Hilvaria begon zeer onrustig aan de wedstrijd, wetende dat Brabantia haar vorige wedstrijd van koploper Heeze had gewonnen. Vanaf minuut één liepen te veel spelers zich al op te winden over de scheidsrechter die voor elk wisse wasje floot. Na een minuut of 5 zet Tijn goed door aan de rechterkant en geeft een voorzet die door Rens maar net naast gekopt wordt. Een paar minuten later wil de rechtsvoor van Brabantia een voorzet geven, maar hij raakt de bal compleet verkeerd en tot ieders verbazing belandt de bal in de linker kruising: 1 – 0. Hierna neemt Hilvaria wel het heft in handen, maar ontbreekt het steeds aan een goede eindpass of voorzet. Er zijn weinig echte kansen te noteren en Brabantia blijft gevaarlijk in de omschakeling. Een minuut of 10 voor rust geeft Floris een prima voorzet op Noah die net over kopt. Vanuit de doeltrap zet Brabantia een aanval op over rechts. Alle Hilvarianen staan nog te balen dat Noah zojuist de gelijkmaker niet binnen heeft gekopt, met als gevolg dat Brabantia een voorzet bij de tweede paal kan afleveren, waar een volledig vrijstaande speler van hen de 2 – 0 kan binnen knikken. 

Na rust is Hilvaria wat feller en voetbalt het een aantal kansen bij elkaar. Brabantia heeft echter niet voor niets een keeper, die bijvoorbeeld met een katachtige reflex een schoot van Jannes, dat van richting wordt veranderd, tot corner weet te verwerken. Even later is het toch Jannes die de aansluitingstreffer binnen schiet, na een steekbal van Fedde. Met nog ongeveer half uur op de klok gaat Hilvaria op zoek naar de gelijkmaker. Diverse kansen worden net naast geschoten of gekopt en anders staat de keeper van Brabantia weer zijn mannetje. Een overtreding binnen de zestien op Noah wordt door de op grote afstand staande scheidsrechter weggewuifd, waar de bal zeker op de stip gelegd had moeten worden. Tot overmaat van ramp wordt een paar minuten voor het einde knullig balverlies geleden op het middenveld. De ingevallen spits van Brabantia wordt alleen voor Pepijn gezet, die door hem uitgekapt wordt en de 3 -1 op het bord laat noteren en de wedstrijd in het voordeel van Brabantia beslist. Voor de statistieken: in de 90e minuut schiet Lars nog wel de 3 – 2 eindstand binnen. 

Ondanks dit verlies staat Hilvaria nog steeds op de 5e plek in de rangschikking. De bovenste 4 teams en de nummer 6 van de ranglijst wisten allen te winnen, dus is het zaak komende wedstrijden te winnen om niet af te haken voor een hoge eindklassering en om mee te blijven doen voor de 2e periode. Daarin bezet Hilvaria nu de 2e plaats achter Unitas'59 dat over twee weken op bezoek komt in Hilvarenbeek. Bij winst op dit team worden goede zaken gedaan. Kom dus op 7 april de jongens van Hilvaria O19-1 aanmoedigen.

Wedstrijdverslag Hilvaria 2 - ODC 3
Ruime winst MO13-1 tegen Gloria UC

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites