HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 maakt het zichzelf moeilijk

DSC_0107

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Oda uit Weert op het programma. De wedstrijd werd gelukkig op het hoofdveld gespeeld zodat onze trouwe supporters van achter het hekwerk toch de verrichtingen van hun favoriete team konden aanschouwen.

Ook was huisfotograaf Nick van de partij. Hilvaria begon slordig aan de wedstrijd maar na een paar minuten wisten zij toch een grote kans te creëren. Na een kwartier was er al een 3e kans op een voorsprong, maar 1 op 1 met de keeper weet Mees het net niet te vinden. Dezelfde Mees levert een paar minuten later een perfecte voorzet af. Helaas schiet Duncer met zijn chocoladebeen de bal hoog over. Na een minuut of 20 is het eindelijk wel raak: laatste man Lucas legt de bal achter de verdediging van Oda en Stijn rond af. Op het half uur zorgt Stijn ook voor de 2 – 0, na een prima aanval over rechts. Daar zien we rechtsback Jim regelmatig langs de lijn opstomen. Zijn voorzetten worden niet altijd op waarde geschat, maar gelukkig worden zijn inspanningen toch een keer beloond: nadat hij goed doorzet, wordt zijn voorzet door Stijn afgelegd voor Duncer. Die weet er deze keer wel raad mee en schiet de 3 – 0 tegen de touwen. Vlak voor rust maakt een speler van Hilvaria een kapitale fout. De spelers van Oda bedanken hem hartelijk, want uit het niets kunnen zij scoren en gaan we met 3 – 1 rusten. 

Na rust denkt Hilvaria de buit al binnen te hebben (dat had ook makkelijk gekund, want het had met rust eigenlijk wel een nulletje of vijf moeten staan) en loopt regelmatig te knoeien en vraagt op die manier om problemen. Oda gelooft hierdoor dat er voor hen nog wel iets te halen is als zij iets beter hun best doen. En zo waar. Na driekwart wedstrijd staan er 3 spelers van Hilvaria te slapen en mag de kleinste speler van Oda de bal uit een corner binnen koppen: 3 – 2. Intussen zijn Juul en Facinet van JO17-1 ingevallen. Juul zorgt dat Hilvaria het middenveld weer in handen krijgt en Facinet is regelmatig gevaarlijk vanaf de rechtsbuiten positie. Het duurt tot een minuut of vijf voor tijd dat de zege zeker wordt gesteld. Uit een corner van Milan schiet Facinet binnen: 4 – 2. Hierna is het verzet van Oda definitief gebroken. Hilvaria geeft nog even gas en een speler van Oda schiet in eigen doel. Het slotakkoord is voor Milan. Hij zet de eindstand van 6 – 2 op het scorebord. 

Volgende week staat de absolute topper op het programma uit bij Valkenswaard. Zij staan op de eerste plaats met 3 punten meer dan Hilvaria, dat de tweede plaats op de ranglijst bezet. Hilvaria heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld. Wil Hilvaria een serieuze bedreiging voor de Bosuilen vormen dan zullen alle slordigheden en het af en toe nonchalante gedrag uit het spel moeten verdwijnen.

Foto's met dank aan Nick van Hees:
http://nicksfotografie.nl/2021/11/27/hilvaria-jo19-1-fc-oda-jo19-1/

Hilvaria 1 beleeft teleurstellende week en verlies...
Hilvaria JO19-1: Lastige middag

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites