HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 laat nummer 2 van de ranglijst schrikken

Wedstrijdverslag

Net als vorige week was het Hilvaria dat prima uit de startblokken kwam. Opnieuw leverde de eerste de beste aanval een doelpunt op. Een kiezelhard afstandsschot van Floris K. werd los gelaten door de keeper van SBC en gelegenheidsspits Fedde was er als de kippen bij om de 1 – 0 binnen te tikken.

Dat was even schrikken voor de nummer 2 van de ranglijst SBC, dat dacht een gemakkelijk middag tegemoet te zien tegen het laag geklasseerde Hilvaria. Een kwartier lang waren zij de kluts kwijt, maar wist Hilvaria hiervan niet verder te profiteren. Halverwege de eerste helft herstelde SBC zich en bij de hun eerste kans was het ook meteen raak: 1 – 1. Nog geen vijf minuten later is het SBC dat perfect omschakelt en hebben zij een uitstekende spits die de bal in één beweging mee neemt en koelbloedig afrondt: 1 – 2. SBC is uiterst effectief: 2 kansen en 2 doelpunten. Verder is er een paar minuten voor rust nog een kopbal van Fedde te zien die van de lijn gehaald wordt. 

Na rust gaat Hilvaria op zoek naar de gelijkmaker en is wel de bovenliggende partij maar weet het geen echt uitgespeelde kansen te creëren. Na uur krijgt SCB een vrije trap op een meter of 20 van het Hilvaria doel. Terwijl Hilvaria de muur nog aan het neerzetten is, wordt door SBC de bal naar links richting de achterlijn gespeeld i.p.v. dat er op doel geschoten wordt. De voorzet die volgt, weten zij in een mêlee van spelers binnen te frommelen: 1 – 3. Hoe effectief kun je met je spaarzame kansen omspringen. Hierna wordt laatste man Rens naar voren gedirigeerd en neemt Mika van Hilvaria JO17-1 zijn positie in. Ook Roel van dat zelfde team komt nog in veld om het bij Hilvaria achterin verder mee dicht te houden. Voor het overige gaat Hilvaria natuurlijk vol op de aanval spelen. Een klein kwartier voor tijd schiet Melle een bal via de onderkant van de lat binnen, maar stuit de bal, via een polletje achter de doellijn, terug het veld in. De scheidsrechter stond zodanig opgesteld dat hij niet kon zien of de bal wel of niet over de lijn was geweest en kende dan ook geen doelpunt toe. Nog in dezelfde minuut volgt de genadeklap, omdat Hilvaria teveel treurt over het misgelopen doelpunt en SBC meteen genadeloos toe slaat en de 1 – 4 binnen kopt. Het mag gezegd worden dat de invallers Mika en Roel het prima deden en Hilvaria geflatteerd verliest. 

Helaas wisten de naaste concurrenten wel punten te pakken waardoor Hilvaria afgezakt is naar de laatste plaats op de ranglijst. Maar niet getreurd. Zoals het er nu naar uit ziet, is Hilvaria volgende week voor het eerst dit seizoen compleet en mag het op bezoek bij nummer 10 Emplina. Dan moet het toch lukken om de broodnodige 3 punten mee terug naar Hilvarenbeek te nemen. Zeker als er de nodige supporters af reizen naar Empel om Hilvaria naar de overwinning te schreeuwen. Deze wedstrijd begint om 14.30 en wordt gespeeld aan Riek 1 in Empel (Den Bosch). Het is maar een half uurtje rijden en kunt geheid weer genieten van een enerverende wedstrijd.

Hilvaria en RPC delen de punten
Henri van den Braak koopt 4e superlot

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites