HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 koopt niets voor complimenten tegenstander

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag trad Hilvaria aan tegen koploper Wilhelmina Boys (WB). Dit keer werd Hilvaria aangevuld met Joep en Roel van Hilvaria JO17-1 omdat JO19-1 nog steeds met blessures kampt. Nog bedankt jongens.

In het begin van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Hilvaria kwam goed uit de startblokken en gaf WB geen meter ruimte. Na een klein kwartier frommelt Rens zich door de verdediging van WB en legt breed op Job, die bekwaam afrond: 1 – 0. WB is meteen wakker en zij gaan op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteert binnen een kwartier in 3 grote kansen voor hen, maar met wat geluk en hulp van de paal, weten zij niet te scoren. Na ruim een half uur wordt een prima sliding op de bal van laatste man Teun L. toch bestraft met een vrije trap. Vanaf een meter of 18 mag WB aanleggen. De redelijk ingeschoten bal laat keeper Floris onder zich door schieten: 1 – 1. Volgens eigen zeggen had hij de bal moeten hebben. Hierna is Hilvaria even van slag en paar minuten later mag een speler van WB de bal vanuit een corner vrij inkoppen: 1 – 2. Hilvaria krijgt nog een paar vrije trappen mee op de rand van de 16, maar de ene gaat net naast en de andere wordt gered door de keeper van WB. Vlak voor rust krijgt WB een corner en deze wordt ongelukkig verlengd door een verdediger van Hilvaria en belandt tot ieders verbazing in het doel van Hilvaria, waardoor er met een 1 – 3 stand gerust kon gaan worden. 

Na de rust neemt Hilvaria het initiatief en weet wel kansen te creëren, maar schort het aan de afronding. Ook WB krijgt kansen. De wedstrijd is redelijk in evenwicht. Na een haf uur is WB nog het dichts bij een treffer met een schot op de paal. Vijf minuten voor tijd brengt Rens de spanning weer terug in de wedstrijd. Hij kapt zichzelf prima vrij en tekent de 2 – 3 aan. Hierna gooit Hilvaria natuurlijk alles op de aanval in een poging nog een punt te halen. Eén minuut voor tijd valt echter het doek. Een vlijmscherpe counter van WB zorgt voor de eindstand van 2 – 4. 

Na de wedstrijd laat coach van WB weten dat hij niet snapt dat Hilvaria niet hoger staat, omdat Hilvaria de beste tegenstander is waar ze tot nu toe tegen gespeeld hebben. Soort gelijke woorden sprak de coach van Oirschot Vooruit vorige week ook al, maar daar koopt Hilvaria niet veel voor. Hilvaria staat nu op een gedeelde 10e plaats op de ranglijst. Het is zaak dat Hilvaria de komende weken tegen de teams die hier net boven staan de volle winst gaat pakken, te beginnen a.s. zaterdag uit bij het Eindhovense Brabantia. De week daarop kan iedereen alvast in zijn of haar agenda noteren: 14.45 uur Hilvaria JO19-1 tegen Bladella JO19-1 op sportpark de Roodloop.

Hilvaria in slotfase alsnog langs vv Gestel
Hilvariaan Teun van Pelt promoveert als scheidsrec...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites