HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 komt met de schrik vrij

Wedstrijdverslag

Zonder de zwaar geblesseerde Max (vermoedelijk 4 tot 6 weken buiten spel) en de lichter geblesseerde Teun v. P. moest er afgelopen zaterdag met 12 man voor de eerste bekerwedstrijd aangetreden worden tegen 1e klasser GSBW uit buurgemeente Goirle.

​De eerste helft grossierde Hilvaria in kansen, maar pogingen van Almer, Rens, Fedde, Melle en andere spelers worden door de prima keeper van GSBW gepakt of tot corner verwerkt. Na ruim een kwartier is het ook een keer raak. Fedde verovert de bal op het middenveld en geeft een steekpass op zijn broer Gilles die netjes afwerkt: 0 – 1. Rond het half uur neemt Axel een vrije trap van achteruit, die door Fedde verlengd wordt, waarna Rens binnen schiet: 0 - 2. GSBW krijgt wel geteld 2 kansen de eerste helft. Het lukt hen steeds niet een fatsoenlijke aanval op te bouwen omdat Melle op middenveld geweldig loopt te "stofzuigen". 

In de rust waarschuwt coach Harm de spelers dat ze niet moeten verslappen en dat GSBW vermoedelijk fel aan de 2e helft zal beginnen. GSBW gaat inderdaad opportunistischer voetballen en gooit ook meer fysieke kracht in strijd. Hilvaria heeft daar duidelijk moeite mee. Soms heeft Hilvaria nog wel een kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Rond het uur schiet Gilles, na een pass van Almer, vanuit een moeilijke hoek prima binnen. Helaas gaat het feest niet door. De assistent scheidsrechter steekt (onterecht?) zijn vlag omhoog en de scheidsrechter fluit voor buitenspel. Vijf minuten later zien we een hoogstandje van spits Rens in het 16 meter gebied. Met een panna zet hij 3 spelers van GSBW te kijk, maar zijn doelpoging gaat net naast. GSBW krijgt ook kansen en na 3 kwart wedstrijd kapt hun rechtsbuiten naar binnen en schiet vanaf een meter of 20 met zijn linkervoet de bal in kruising: 1 -2. Hierna voert GSBW de druk verder op en is de organisatie bij Hilvaria af en toe ver te zoeken. Een minuut of tien voor tijd staat een speler van hen dan ook helemaal vrij en kan hij een voorzet makkelijk achter Floris schieten: 2 – 2. De laatste 10 minuten zijn ontzettend rommelig en veel spelers zijn moe. Zowel Hilvaria als GSBW hebben geen echte kansen meer. Toch is het Hilvaria dat aan het langste eind trekt. In de blessuretijd krijgt Hilvaria halverwege de helft van GSBW een vrije trap. Axel schiet de bal richting Fedde, de uitkomende keeper zit er naast en Fedde kopt de 2 – 3 binnen. Toch nog de volle winst. 

Deze was zeker verdiend op basis van de eerste helft, maar Hilvaria had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door toen al een ruimere voorsprong te nemen. Het is duidelijk: Hilvaria kan aardig voetballen, maar moet nu nog leren om de vele kansen te benutten en heel de wedstrijd geconcentreerd te blijven. 

Volgende week kan dit team in Hilvarenbeek bewonderd worden in haar eerste thuiswedstrijd tegen Reusel Sport JO19-1. Aanvang 15.30 uur.

Bekerwedstrijd VOAB MO13-1 - Hilvaria MO13-1
Hilvaria JO19-1 wint eenvoudig de eerste (oefen)we...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites