HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 komt belofte na

Wedstrijdverslag

Aan het eind van het wedstrijdverslag van vorige week stond: wedstrijden tegen Bladella zijn altijd het aankijken waard en opnieuw zal sport, spanning en sensatie verzekerd zijn. En niets was minder waar.

Een beter begin kon Hilvaria zich niet wensen tegen Bladella. De eerste de beste aanval was het al raak. Rens krijgt de bal en twijfelt geen seconde en schiet na een paar minuten de 1 – 0 binnen. Slordig balverlies op het middenveld na een kwartier zorgt ervoor dat Bladella de bal naar voren kan schieten. De uitkomende keeper Floris schiet de bal tegen de spits van Bladella aan en de bal caramboleert over de doellijn: 1 – 1. Hoeveel mazzel kun je hebben. De rest van de eerste helft heeft Hilvaria de beste kansen. Een schot van Fedde dat net naast gaat; een knal van Max, waar de keeper alleen maar naar kon kijken, maar dat net aan de verkeerde kant van de paal langs gaat; een kopbal van Fedde op de lat en een schot van Job op de paal. Bladella stelde hier één schot tegenover dat door Melle gekraakt werd. Hilvaria doet zichzelf duidelijk tekort door niet te scoren. 

Meteen na rust golft het spel op en neer. Bladella probeert meer druk naar voren te zetten en Hilvaria krijgt hierdoor natuurlijk meer ruimte. Bladella is wel feller dan Hilvaria en langzaam schuiven zij steeds iets meer op richting het doel van Hilvaria. Echt grote kansen levert dit niet op. Na drie kwart wedstrijd moet Floris zich wel even helemaal strekken om een bal uit een vrije trap uit de kruising te tikken. Een kwartier voor tijd is het Bladella dat een bal van de lijn moet halen. Het is wel duidelijk: de ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het team dat weet te scoren zal de wedstrijd bijna zeker winnend afsluiten. Tien minuten voor tijd komt keeper Floris gelukkig als winnaar uit een 1 tegen 1 duel. Vijf minuten voor tijd is het de scheidsrechter die grote invloed op het verdere verloop van de wedstrijd uitoefent. Bij een duel tussen de spits van Bladella en laatste man Teun L., oordeelt hij dat Teun een doorgebroken speler onderuit haalt. De schrijver van dit stukje zag een zeer mannelijk duel om de bal, waarbij de spits van Bladella wel erg makkelijk ging liggen. Het gevolg is dat Teun kan inrukken met een directe rode kaart. Hierna gaat Bladella natuurlijk op zoek naar de winst. Hilvaria staat haar mannetje, maar moet opletten dat er niet nog meer spelers van het veld gestuurd gaan worden. Spelers van Hilvaria kunnen niets meer goed doen in de ogen de scheidsrechter. In een paar minuten tijd ontvangt Hilvaria nog 3 gele kaarten voor kleine overtredingen. Met de nodige moeite weet Hilvaria tot en met de 90ste minuut Bladella het scoren te beletten. De scheidsrechter laat echter nog een minuut of vijf door spelen en in de dying seconds van de wedstrijd schiet de spits Bladella de 1 – 2 alsnog binnen. Hilvaria trapt af en direct daarna fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. 

Een zeer zure nederlaag voor Hilvaria. We waren blij met de talrijk opgekomen supporters, maar hebben toch een vriendelijk verzoek aan iedereen: gedraag je langs de lijn. Dat je in het vuur van de wedstrijd eens iets roept, is nog te begrijpen maar ga een scheidsrechter niet voortdurend uit lopen te schelden en ga na de wedstrijd zeker geen verhaal halen bij deze man. Dit is ongewenst gedrag. Het team en Hilvaria schieten daar niets mee op en krijgen hierdoor hooguit een slechte naam. Hopelijk zijn jullie komende week toch weer van de partij om het team te ondersteunen als Hilvaria thuis aan treedt tegen SBC, de nummer 3 van de ranglijst.

Hilvaria 1 verliest ruim op bezoek bij Mierlo Hout
Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 7: Twee thuisnede...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites