HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 komt adem te kort

DSC_1314

Afgelopen zaterdag trad JO19-1 met een selectie van slechts 12 man aan voor de eerste bekerwedstrijd tegen FC Tilburg.

Gelukkig kwam Lucas van JO17-1 ons na rust nog uit de brand helpen zodat we met dit zeer warme weer een keer meer konden wisselen. Nog bedankt Lucas.De basis van Hilvaria bestond uit maar liefst 7 nieuwe spelers. Dit was bij vlagen wel te merken; men had nog moeite elkaar te vinden. Toch neemt Hilvaria het initiatief en al vrij snel stuurt laatste man Mika met een prima pass rechtsvoor Joep de diepte in. Hij levert een gave voorzet af. Helaas raakt spits Stijn de bal niet helemaal vol, waardoor de keeper van Tilburg nog redding kan brengen. Na een kwartier zien we de eerste goede aanval van Tilburg. Een vrije kop kans, die gelukkig voor Hilvaria, niet benut wordt. Een minuut later is het wel raak. De technisch vaardige voetballers van Tilburg, snijden dwars door het centrum heen en maken de 0 – 1. Hilvaria is hierna even de kluts kwijt, maar Tilburg profiteert hier niet van. Halverwege de 1e helft is er een drinkpauze die Hilvaria goed van pas komt, want vlak daarna levert rechtsback Gino een uitstekende bal af bij Joep. Zijn strakke voorzet wordt door Stijn keihard binnen geknald: 1 – 1. Na een half uur is het verdedigende middenvelder Duncer, die op avontuur gaat en zo ongeveer door heel de verdediging van Tilburg slalomt. Jammer genoeg levert zijn actie geen doelpunt op. 

Meteen na rust is het Hilvaria dat een drietal kansen heeft, maar deze niet weet te verzilveren. Een minuut of 10 later wordt Duncer in de 16 onderuit getrokken waardoor hij een grote kans niet kan benutten. De scheidsrechter wil echter van niets weten. Meteen daarna is het Tilburg dat een grote kans heeft. Keeper Robin staat er natuurlijk niet voor niets en brengt redding. Halverwege de tweede helft zie je dat bij veel spelers van Hilvaria de pijp al ver leeg is. De spelers van Tilburg hebben duidelijk minder last van het warme weer en hebben zo te zien ook een betere conditie. Hilvaria levert vaak makkelijk de bal in en het kan op deze manier niet anders of Tilburg gaat daar een keer van profiteren. Vijf minuten voor tijd mag een speler van Tilburg aan een rush vanaf eigen helft beginnen zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legt. Hij schiet dan ook de eindstand van 1 – 2 binnen. 

De komende weken zullen de spelers van Hilvaria fanatiek moeten trainen om hun conditie te verbeteren, want anders zullen we dit seizoen nog vaker zien dat op het einde een wedstrijd uit hand gegeven wordt.

Fotoverslag Nick van Hees: http://nicksfotografie.nl/2019/08/31/hilvaria-jo19-1-fc-tilburg-jo19-1/

Incassering contributie seizoen 2019/2020
Hilvaria 45+ loot pittige tegenstanders in mooiste...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites