HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 grijpt laatste strohalm

JO19-1-B

Afgelopen zaterdag stond de degradatiekraker tegen het Boxtelse ODC op het programma. In de uitwedstrijd kreeg Hilvaria nog met 6 – 1 klop. Zou het vandaag wel lukken om de noodzakelijke winst te pakken.

Eigenlijk hoeft er geen verslag geschreven te worden, want het leek er op dat alle Hilvarianen die onze wedstrijdverslagen lezen als supporters langs de lijn stonden en dus alles met eigen ogen gezien hebben. Hartelijk dank voor jullie steun: niet alleen vandaag maar het gehele seizoen. Voor degene die er niet bij konden zijn, volgt hier het verslag. 

Hilvaria gaat vanaf het begin op zoek naar de winst want het heeft niets aan een gelijkspel. ODC is iets voorzichtiger want een puntje kan voor hen net voldoende zijn. De eerste grote kans is voor ODC. Na een kwartier belandt een afstandsschot op paal. Een minuut later is er een antwoord van Hilvaria: Max schiet maar net voorlangs. Toch is het ODC dat de 0 – 1 op het scorebord zet na slecht uitverdedigen van Hilvaria. Hierna golft het spel op en neer zonder dat er echt grote kansen ontstaan. Na een half uur neemt Teun L. een vrije trap halverwege eigen helft. Deze bal komt precies goed in de loop van de razendsnelle Almer. Hij laat iedereen zijn hielen zien en schiet de 1 -1 binnen. Vlak voor rust schiet Hilvaria blind de bal naar voren. In een luchtduel tussen 2 verdedigers van ODC en Almer, mist iedereen de bal en stuit deze op het harde veld over de verdediging heen. Rens let het best op en rond koel af, waarmee de ruststand van 2 – 1 bereikt wordt. Meteen na rust wil Hilvaria door drukken, maar dat levert nog geen goal op. Uit een counter haalt ODC een corner. In eerste instantie wordt de kopbal nog van de lijn gehaald, maar de rebound is tenslotte een binnentikkertje voor ODC omdat Hilvaria even niet op let. Twintig minuten voor tijd zien we een corner van Hilvaria. De afvallende bal komt voor de voeten van Tim en hij twijfelt geen seconde: zijn uithaal spat jammer genoeg op de kruising uit elkaar. Ruim 5 minuten later komt linksback Teun v. P. mee op. Vanaf de punt 16 schiet hij de bal in de korte boven hoek: 3 – 2. Met nog een minuut of 10 te spelen zou je denken dat Hilvaria deze voorsprong over de streep zou kunnen trekken. Niets is minder waar. ODC trapt af, de bal wordt naar hun spits gespeeld en vanaf een meter of 25 haalt hij uit. Zijn schot(je) wordt van richting veranderd, waardoor Robin kansloos is en de stand meteen 3 – 3 is. Hoeveel pech kun je hebben. Hilvaria gaat hierna vol op zoek naar de overwinning. Bij een corner, in de 1e minuut van de blessuretijd, lijkt de keeper van ODC op de Zimbabwaanse Bruce Grobbelaar, oud keeper van Liverpool, die als bijnaam Bruce Grabbelaar had. Hij laat de bal los en deze is een prooi voor Fedde die eindstand van 4 – 3 op het bord zet. 

Door keihard te werken en er in te blijven geloven heeft Hilvaria vandaag gewonnen op een manier waarop ze dit seizoen diverse keren verloren heeft: in blessuretijd. Toch is handhaving nog niet bereikt. Daarvoor zal het volgende week zelf van Wodan uit Eindhoven moeten winnen en mag Brabantia niet winnen van ODC. Hopelijk komen a.s. zaterdag weer veel supporters ons aanmoedigen op Sportcomplex Eindhoven Noord, Atletieklaan 1. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Hilvaria verliest nipt op bezoek bij Wilhelmina '0...
Hilvaria JO19-1 werkt koploper op de zenuwen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites