Afgelopen zaterdag werd een bezoek gebracht aan VV Rijen.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Hilvaria opende de score. Een verre uittrap van keeper Mitchel wordt door de verdediging van Rijen compleet verkeerd beoordeeld. De doorgelopen Sjors rondt beheerst af: 0 – 1. Een droomstart bij een wedstrijd met de 1e plaats op de ranglijst als inzet. Het eerste half uur is Hilvaria de bovenliggende partij maar 4 prima kansen om de voorsprong te vergroten worden, om het netjes te zeggen, niet benut. Hierna zie je dat teveel spelers van Hilvaria de avond tevoren tot het ochtendgloren op pad geweest zijn. Rijen mag en kan gaan voetballen en Hilvaria geeft steeds meer ruimte weg. Een paar minuten voor rust wordt er een totaal onnodige overtreding op een speler van Rijen gemaakt. De vrije trap die volgt, mag vrij binnen gekopt worden, wat resulteert in een 1 – 1 ruststand. 

Rijen schiet bij aanvang van de 2e helft uit de startblokken en knalt meteen een bal op de paal. Hilvaria is gewaarschuwd. De druk van Rijen houdt aan en teveel Hilvarianen zijn fysiek niet bij machte om het tempo bij te benen (nog teveel bier in de benen?). Dit kan niet goed blijven gaan. Het Rijense publiek zit gewoon te wachten op een doelpunt van hun team. Na een half uur wordt een voorzet van Rijen door heel Hilvaria gemist en zetten zij de 2 – 1 op het bord. Een paar minuten later wordt Hilvaria, bij een omschakelmoment, door Rijen het snot voor de ogen gelopen. Alles ligt open en de voorzet die volgt, wordt tegen de touwen gekopt: 3 – 1. Dit is tevens de eindstand. 

Hilvaria is nu volledig afhankelijk van de resultaten van Rijen in de strijd om het kampioenschap. Rijen heeft evenveel punten als Hilvaria maar 1 wedstrijd minder gespeeld. Jong Brabant heeft ook nog een kansje. Zij staan 5 punten achter Hilvaria maar hebben ook 1 wedstrijd minder gespeeld en moeten nog 2 keer tegen Rijen. Hilvaria zal in ieder geval al haar resterende wedstrijden moeten winnen. Als sommige spelers denken dat zij op zaterdagmiddag goed kunnen voetballen als zij vrijdags tot's morgens vroeg gaan feesten, zal dat veel kans niet gaan lukken. De komende 2 weken is Hilvaria vrij. Hopelijk kunnen daarna alle spelers die nu geblesseerd weer mee doen.