HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 goed bezig

silhouette_team

Afgelopen zaterdag werd aangetreden tegen het Eindhovense Wodan. Zou het net zo'n spektakelstuk worden als vorig seizoen? (1-4 ruststand en een 6-5 eindstand).

Zonder de geblesseerde keeper Robin en de overige geblesseerden (Duncer en Joep) en de nog niet helemaal herstelde Tim en Gino op de bank werd aan de wedstrijd begonnen. Robin werd vervangen door Miel van Dijk van JO18-1, waardoor zij zonder keeper op pad moesten. Nog bedankt jongens en leiding van JO18-1. Hilvaria kwam goed uit de startblokken. Abel verovert op het middenveld de bal en stuurt Max de diepte in, deze omspeelt de keeper, maar wordt te ver naar buiten gedrongen om zelf te kunnen scoren. Zijn voorzet wordt door Gijs van der Bruggen (Gijs) net niet verzilverd. Hierna heeft Hilvaria wel het betere van het spel maar echte grote kansen levert dit niet op. Er wordt ook weinig tot niets weggeven omdat o.a. Gijs Maes (Moaske) , die dit seizoen voor het eerst een wedstrijd speelde na een langslepende blessure, op het middenveld de opbouw van Wodan steeds goed verstoort. Ook de verdedigers Siem, Sam, Mika en Gilles waren vlijmscherp in de duels, waardoor Wodan pas voor het eerst na een half uur een keer gevaarlijk werd. Vlak daarna schiet Gijs, tot ieders verbazing, voor een leeg doel over i.p.v. in het doel. Niet veel later is het Moaske die weer eens een bal op het middenveld verovert en nu zelf het gat dat op links ligt in duikt. Zijn voorzet met links wordt door Stijn binnen gekopt: 1 – 0. Twee minuten later staat Hilvaria nog na te genieten van deze voorsprong en vergeet te verdedigen. In eerste instantie weet Miel nog prima redding te brengen, maar de rebound is ook hem te machtig: 1 – 1. Vlak voor rust verdedigt Siem risicovol door het midden uit. Max neemt geen risico en knalt de bal naar voren. Deze komt goed bij Gijs en op volle snelheid rond hij deze keer kalm af: 2 -1. 

Tien minuten na rust is de pijp bij Moaske, die een prima wedstrijd speelde, echt leeg. Hij wordt vervangen door Gino. Hilvaria gaat op zoek naar een grotere voorsprong, maar in de counter slaat Wodan bijna toe. Gelukkig is Miel zeer attent en met een reflex weet hij de bal tot corner te verwerken.Vlak daarna is Abel dichtbij een treffer maar zijn schot gaat net naast . Na een uur spelen wordt de wil om te winnen dan toch beloond. Na een doortikkertje van Stijn, tekent Gijs zijn 2e van de middag aan: 3 – 1. Hierna is het Hilvaria dat de klok slaat. De weerstand van Wodan is gebroken. Er zijn nog diverse kansen op een hogere uitslag, maar het lukt alleen Gijs om het net nog een keer te vinden en de eindstand van 4 – 1 op het scorebord te zetten. 

Hilvaria kent een prima seizoenstart en heeft na 4 wedstrijden al 6 punten meer dan vorig seizoen. Het staat nu 5e op de ranglijst met 1 punt minder dan de koploper en ook 1 punt minder dan de nummers 2 t/m 4, maar die hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Dit betekent natuurlijk niet dat het team op haar lauweren kan gaan rusten. Er zal iedere week gewoon keihard gewerkt moeten worden om goede resultaten te blijven behalen. Komende zaterdag gaat Hilvaria op bezoek bij Valkenswaard en een week later wordt er thuis tegen Heeze gespeeld. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de JO19-1 aan te komen moedigen.

’t Zevende doet zijn naam eer aan en boekt eindeli...
Hilvaria in wedstrijd vol kansen weer hard onderui...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites