HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 gaat op de ingeslagen weg verder

Wedstrijdverslag

Na de knappe zege vorige week tegen 4e divisionist VOAB JO19-1 stond afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen hun buurman GSBW JO19-1 (een 1e klasser) op het programma.

Lars wist precies te vertellen op welke spelers gelet moest worden omdat hij t/m het seizoen 2015/2016 in dit team speelde. Onderschatting lag op de loer maar terwijl de schrijver van dit stukje nog aan het stoeien was met de instelling van het scorebord, lag een eerste bal al achter de keeper van GSBW. Lars gaf een prima voorzet vanaf rechts en Noah schiet meteen de 1 – 0 binnen. Het spelbeeld gedurende de gehele eerste helft is dat Hilvaria aanvalt en kansen krijgt en GSBW zich beperkt tot tegen houden: in de 10e minuut zagen we een kopbal van Michiel op de paal. Vijf minuten later geeft Floris een uitstekende pass op Noah, die zijn man en de keeper uitspeelt en de 2 – 0 aantekent. Op het half uur wordt een inzet van Michiel van de lijn gehaald en ook een vrije trap van Fedde van een meter of 20 wordt met veel moeite door de keeper gepareerd. Hilvaria doet zichzelf tekort en zorgt er voor dat GSBW met een lucky goal eventueel weer terug in de wedstrijd kan komen. In de rust hamert coach Harm erop dat het belangrijk is dat Hilvaria zo snel mogelijk gaat scoren zodat GSBW zich geen illusies meer kan maken. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. Na een minuut of 5 in de tweede helft is er een prima aanval over links te bewonderen en in het zestienmetergebied kapt Tijn zich vrij en schiet hij de 3 – 0 binnen. Hilvaria blijft de betere ploeg maar wordt slordiger waardoor GSBW er soms gevaarlijk uit kan komen. Bij een van deze uitvallen is Jannes de klos. Hij dreigt op de rand van de zestien uitgespeeld te worden en gaat in een reflex met zijn hand naar de bal waardoor hij een veel belovende aanval van GSBW ontbreekt. De scheidsrechter is onverbiddelijk en trakteert Jannes op een gele prent. Hierna is Hilvaria weer beter bij de les. Uit een corner legt Fedde met het hoofd de bal terug richting Tijn, die deze vervolgens tegen de touwen knikt: 4 – 0. Een minuut later volgt een verre uittrap van Pepijn die door de verdediging van GSBW compleet verkeerd wordt ingeschat:de bal stuit tussen alle verdedigers door, waarna Noah deze assist van Pepijn binnen kan schieten: 5 – 0.Hierna is Hilvaria even helemaal niet bij de les. Bijna iedereen laat zijn man lopen en een schot van GSBW wordt ook nog eens van richting veranderd, waardoor het onhoudbaar, achter Pepijn beland:5 – 1. Het laatste kwartier zijn de meeste Hilvarianen teveel op zoek naar eigen succes. Dit levert vele schoten richting het doel van GSBW op maar er belanden geen ballen meer tussen de palen.

Na de resultaten van de afgelopen twee weken wordt volgende week zaterdag 16 september bepaald wie uit onze bekerpoule verder gaat naar de volgende ronde. Bladella JO19-1 komt dan op bezoek in Hilvarenbeek. Ook zij hebben van GSBW en VOAB gewonnen, maar het doelsaldo van Hilvaria is net iets beter. Hopelijk komen veel voetballiefhebbers Hilvaria JO19-1 komende week (aanvang 14.45 uur) aanmoedigen in hun strijd om de volgende ronde te bereiken.

Zevenklapper voor Hilvaria tegen SV Reeshof
Geert van de Ackerveken hangt voetbalschoenen aan ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites