HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 doet zichzelf te kort

silhouette_team

Op bezoek bij VOAB in Goirle werd het een doelpuntrijk duel.

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Goirle om het op te nemen tegen VOAB. Sam, Maoske en Max waren nog geblesseerd, maar zaten wel op de bank om hun medespelers aan te moedigen. Hun vervangers waren Daniël, Daaf en Daan. Nog bedankt jongens. Omdat Mika een project van school had, kon hij niet meteen aan de wedstrijd beginnen en mocht coach Harm weer lekker puzzelen op een opstelling. Gezien de bekerwedstrijd eerder dit seizoen werd door Hilvaria voor een verdedigende tactiek gekozen. Na 4 minuten wedstrijd zien we een perfecte uit gevoerde counter: via rechtsback Siem gaat de bal naar Almer, deze speelt door naar Joep en deze bedient Stijn op maat:0 – 1. Zoals te verwachten was, gaat VOAB meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na 10 minuten komt Hilvaria goed weg: een schot buiten bereik van Robin belandt op de paal. Hilvaria wordt door VOAB wel terug gedrongen maar verder levert dat geen echt grote kansen op. Na een half uurheeft de nummer 13 van VOAB, die normaal in VOAB 1 speelt maar nog uit mag komen voor JO19, de bal verovert rond de middenlijn.Hij rukt op en vanaf een meter 25 haalt hij verwoestend uit: zijn schot belandt precies in de kruising: 1 – 1. Hierna wordt Mika ingebracht om deze speler aan banden te leggen. VOAB probeert nu door te drukken maar tot aan de rust verandert er niets aan de stand.

Meteen na rust heeft Hilvaria een paar goede kansen. Almer gaat langs zijn directe tegenstander, maar de keeper van VOAB weet redding te brengen ten koste van een corner. Deze corner wordt door Gilles, via de grond, op de lat gekopt. Niet veel later is het VOAB dat dwars door het centrum van Hilvaria combineert en de 2 – 1 binnen schiet. Een minuut later staat het echter al 2 – 2. Almer gaat er weer eens als een speer van door en houdt overzicht. Hij legt breed op Gijs. Zijn schoot wordt nog gekeerd door de keeper, maar Stijn schiet snoeihard binnen.VOAB is even van slag en heeft Hilvaria nog een paar kansen om op voorsprong te komen maar laat dit na. Na een minuut of 5 neemt VOAB het heft weer in handen. Regelmatig zien we alle spelers, behalve de doelman van VOAB, op de helft van Hilvaria. Af en toe weet de nummer 13 van VOAB zich te ontdoen van Mika. Een schot van deze jongen in de korte hoek wordt door Robin met een katachtige reflex tot corner verwerkt. Na vijf kwartier wedstrijd lukt het nummer 13 toch zijn tweede van de middag te maken : 3 – 2. Nu is Hilvaria even van slag en had de beslissing kunnen vallen, want VOAB mist 2 goede kansen. Een minuut of 10 voor tijd schuift laatste man Tim door naar het middenveld in een poging de gelijkmaker te forceren. Het is dezelfde Tim die vijf minuten voor tijd een perfecte steekpass op Almer geeft. Deze laat de verdedigers van VOAB zijn hakken zien en rond koelbloedig af: 3 – 3. VOAB trapt af en heel Hilvaria staat nog na te genieten van de gelijkmaker en dus niet op te letten. VOAB profiteert hier optimaal van en zij zetten de eindstand van 4 – 3 op het scorebord. Heel jammer, want een gelijkspel had er zeker in gezeten.

A.s. zaterdag speelt Hilvaria weer een thuiswedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven. Aanvang 14.45 uur. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de jongens aan te komen moedigen.

Rabo ClubSupport
Hilvaria wint ondanks slechte eerste helft bij Roo...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites