HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1: Doet wat het moet doen

20220523-08360420220411-103947Wedstrijdverslag

Om er voor te zorgen dat de kans op een kampioenschap blijft bestaan, moest er gewonnen worden van Gilze.

Opnieuw zijn zowel Sven als Brik, normaal spelers van JO19-2, weer van de partij om ons uit de brand te helpen. Zij leggen allebei een prima pot op de mat en aan niets is te merken dat zij normaal een niveautje lager spelen. De eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Hilvaria had de meeste kansen maar regelmatig wordt er over de bal gemaaid of wordt deze niet goed geraakt. De spelers leken niet scherp genoeg. Gilze was ook dreigend en ook bij hen lukte het maar niet om tot een afronding te komen. Een minuut of tien voor rust komt rechtsback Roel mee op en passt op Sjors. Sjors zet voor en Gilze weet de bal weg te werken. Deze belandt voor de voeten van Roel: hij haalt uit en schiet de bal vanaf rechts in de linker benedenhoek tegen de touwen: 1 – 0. Vlak voor rust wordt er bij Hilvaria compleet verkeerd gekaatst en belandt de bal in de voeten van een speler van Gilze. Bij Hilvaria staat iedereen verkeerd. Gilze profiteert optimaal en zet de 1 – 1 op het bord. 

Na rust is het Hilvaria dat het initiatief neemt. Al snel kopt Duncer raakt uit een corner genomen door Milan: 2 – 1. Op het uur maakt Teun, na een zware knieblessure, zijn rentree. Hij staat meteen te spelen alsof hij nooit is weggeweest. Milan is regelmatig een plaag voor de verdedigers van Gilze. Een van hen stopt hem binnen de 16 onreglementair af: penalty. Milan zelf ontfermt zich over de bal en schiet onberispelijk binnen: 3 -1. Gilze neemt wat meer risico maar het lukt hen niet om echt grote kansen te scheppen. Hilvaria blijft gevaarlijker en vijf minuten voor tijd is het Mees die een afvallende bal meteen op zijn slof neemt en hem in de kruising schiet. Hiermee wordt de eindstand van 4 – 1 bereikt. 

Met nog 1 wedstrijd te gaan blijft de spanning om het kampioenschap bestaan. Koploper Rijen blijkt haar wedstrijd eenvoudig gewonnen te hebben. Zij mogen a.s. woensdagavond 25 mei tegen Jong Brabant aantreden. Bij winst mogen zij zich kampioen noemen. Bij elk ander resultaat kan Hilvaria zaterdag 28 mei nog kampioen worden. Er moet dan natuurlijk wel gewonnen worden van FC Tilburg.

Inzameling voor Gambia gaat permanent door
Hilvaria JO19-1: Blijft in het spoor

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites