HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 doet wat het aan haar stand verplicht is

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

Afgelopen zaterdag mocht Hilvaria JO19-1 aantreden tegen BMC uit Berlicum. Voor aanvang werden de spelers er op gewezen dat ze niet moesten denken dat er wel even gewonnen zou worden omdat BMC de laatste plaats op de ranglijst in neemt.

De uitwedstrijd werd pas in blessuretijd gewonnen door een rake kopbal van Fedde. Deze wedstrijd nam Hilvaria vanaf minuut 1 het initiatief en behield dit de gehele wedstrijd. Er werden voor rust vele kansen gecreëerd (minimaal een stuk of 10) en in totaal 14 corners afgedwongen. Toch werd er maar 1 keer gescoord: na een goede individuele actie van Noah op links werd zijn strakke voorzet onhoudbaar binnen gekopt door rechter middenvelder Floris. Hiermee stond de 1 – 0 ruststand op het bord. Intussen was de scheidsrechter van dienst geblesseerd uitgevallen en werd zijn taak overgenomen door Wilfred Pijnenburg, waardoor de wedstrijd gelukkig uitgespeeld kon worden. 

In de rust was iedereen het met elkaar eens: er dient snel een tweede doelpunt gemaakt te worden want anders gaat BMC geloven dat er in Hilvarenbeek voor hen een resultaat te halen is. Opnieuw is Hilvaria de betere ploeg. Na een minuut of 15 stoomt de ingevallen rechtsback Pieter helemaal op tot in het vijandelijke strafgebied waar hij onderste boven gekegeld wordt. De scheidsrechter legt volledig terecht de bal op de stip. De toegekende penalty is echter niet aan aanvoerder Fedde besteed. Wellicht werd hij uit zijn concentratie gehaald omdat hij tot twee keer toe moest aanleggen omdat in eerste instantie de bal door de striemende oostenwind van de penaltystip geblazen werd. Een paar minuten later valt dan toch de 2 – 0. Een voorzet vanaf rechts wordt door een speler van BMC achter zijn eigen keeper gewerkt. BMC gaat hierna wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar uit een perfect uitgevoerde counter tekent Fedde de 3 – 0 eindstand aan. 

Door deze overwinning heeft Hilvaria haar 5e plek in de stand verstevigd en staat inmiddels 5 punten voor op de nummer 6. Komende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Heeze op het programma. Dat team is echter niet onoverwinnelijk. Thuis heeft Hilvaria gelijk tegen hen gespeeld en vorig seizoen werd uit pas 5 minuten voor tijd een zeker lijkende overwinning uit handen geven. Dus jongens: volgende week de kansen beter benutten en een stunt tegen Heeze zit er zeker in.

Eenvoudige overwinning voor Hilvaria op PSV av
Koning Winter

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites