HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria JO19-1 doet goede zaken

20220420-092222DSC_0401

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen Jong Brabant (JB) op het programma. Een paar weken geleden was op een doordeweekse avond de uitwedstrijd met 3 – 1 verloren gegaan. Wat zou het deze keer worden?

Er moest zonder de geblesseerde Teun en Lucas begonnen worden. Ook waren Kai en Roel afwezig. Brik en Sven van 19-2 kwamen hen vervangen. Daarnaast sloten tijdens de wedstrijd Jules, Jaap en Fascinet van 17-1 aan. Nog bedankt jongens. Ook trainer Roel was afwezig i.v.m. trieste familie omstandigheden. Hij werd waargenomen door Dirk-Jan. Nu de wedstrijd. Het was duidelijk dat de teams al een keer tegen elkaar gespeeld hadden. De coaches lieten niets aan het toeval over. De betere spelers van beide teams kregen weinig ruimte om hun talent te etaleren. Het was wachten op een fout van de tegenstander. JB speelt na een kwartier tekort terug en Stijn is er als de kippen bij. Zijn schot gaat echter net over. Hilvaria zet steeds vroeg druk om JB tot het maken van fouten te dwingen. Soms speelt JB zich prima onder deze druk vandaan en creëert in de omschakeling dan kansen. Hilvaria wil haar acties nog wel eens te ver doorvoeren, waardoor het zelf kansen om zeep helpt. Een minuut of 10 voor rust is JB nog het dichtst bij een doelpunt als een van richting veranderd schot gelukkig naast gaat. 

Na rust is het Hilvaria dat nadrukkelijk op zoek gaat naar een doelpunt. Echte kansen zijn echter spaarzaam. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Op het uur is het Duncer die na een prima voorzet, te gehaast, over schiet. Niet veel later kopt de nummer 10 van JB net voor langs na een uitstekende genomen vrije trap. De spanning is voelbaar. Hilvaria blijft keihard werken en wordt beloond. Een kleine twintig minuten voor tijd rond Stijn een voorzet van Time af: 1 – 0. JB is even uit het veld geslagen, maar herpakt zich. Zij zetten alles op de aanval. Tien minuten voor tijd wordt er door Hilvaria balverlies geleden in de as van het veld en ligt de weg naar het doel open. Een speler van Hilvaria is echter wel zo slim om een "professionele" overtreding te maken ten koste van een gele kaart. In de counter is Hilvaria soms zeer gevaarlijk. Het duurt echter tot de 90e minuut voor de definitieve beslissing valt. Time wordt onderuit gehaald in de 16 en de toegekende strafschop wordt onberispelijk door Milan binnen geschoten (zie video), waardoor de eindstand van 2 – 0 op het scorebord komt. Er moet gezegd worden dat de jongens die ons uit de brand hebben geholpen allemaal een prima wedstrijd speelden. 

En nu op naar de volgende belangrijke wedstrijd. A.s. zaterdag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Rijen. Zij hebben evenveel verliespunten als Hilvaria. We kunnen dus wel de nodige aanmoedigingen gebruiken. Hopelijk begroeten we veel Hilvarianen langs de lijn.

Foto's met dank aan Nick van Hees, voor meer foto's kijk op: http://nicksfotografie.nl

Hilvaria JO19-1: Goede start!
Hilvaria JO19-1: Zevenklapper

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites