HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Doelpuntenmachine stokt

Wedstrijdverslag

In de wedstrijd tegen Bladdel kwam Hilvaria goed uit de startblokken en zette de tegenstander meteen onder druk.

Na ruim vijf minuten verovert Milan door goed doorzetten de bal op eigen helft. Hij passt op Duncer, die benut de ruimte die hij heeft en geeft de bal mee aan de doorgelopen Milan die vervolgens in de lange hoek binnen schiet 0 - 1. Een droomstart. Helaas sluipt hierna gemakzucht in het team van Hilvaria en knokt Bladella zich terug in de wedstrijd. De behendige nummer 10 van hen mag op zijn gemak zijn kunsten vertonen. Hij legt de bal panklaar voor een medespeler en deze schiet de bal in de kruising: 1 -1. Hilvaria is het even helemaal kwijt. Er is nog een kansje voor Hilvaria maar Bladella is nu de bovenliggende partij. Zij schieten nog een bal tegen de onderkant van de lat en Hilvaria mag van geluk spreken dat het met een gelijke stand mag gaan rusten. 

Na rust is het Bladella dat de eerste grote kans heeft, maar Mitchell tikt de bal uit de rechter benedenhoek. Na een kwartiertje krijgt Hilvaria op een meter of 20 van het doel een vrije trap. "Specialist" Daan eist de bal op en schiet onder de muur door de 1 – 2 binnen. Niet veel later laat Bladella letterlijk van zich horen met een schot op de paal. Hierdoor wordt Hilvaria gelukkig wakker geschut en gaan zij hun eigen spel spelen. Dit levert minimaal vier à vijf goede kansen op. Het lukt echter niet deze te benutten, wat in voorgaande wedstrijden wel het geval was. Zoals wel vaker treedt er een oude voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel. Hilvaria staat achterin even ongelooflijk te klungelen en Bladella maakt daar dankbaar gebruik van en kan een minuut of vijf voor tijd de 2 – 2 aan laten tekenen. Zij geloven er weer in en geven vol gas. Het wordt nog even billen knijpen voor Hilvaria. Zeker als een speler van Bladella kermend onderuit gaat in het strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelt de situatie gelukkig goed: het was een correcte sliding op de bal. 

Als Hilvaria vandaag iets scherper was gebleven en de kansen had benut, was ook deze wedstrijd gewoon gewonnen. Nu staat op een tweede plaats in de competitie op 2 punten van de koploper. Komend weekend is Hilvaria vrij maar op 23 oktober vertoont het haar kunsten weer in een thuiswedstrijd tegen Budel. Aanvang 14.30 uur en supporters zijn natuurlijk van harte welkom.

Scheidsrechters Hilvaria bezoeken wedstrijd onder ...
Week van de Scheidrechter

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites