HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: De comeback kids?

DSC_0634

Afgelopen zaterdag werd aangetreden tegen Brabantia uit Eindhoven. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen.

Maar JO19-1 kamp met veel blessures waardoor Mika, Duncer en Abel van JO17-1 als wisselspelers op bank zaten. Daarnaast moesten Rens (vandaag voorstopper i.p.v. spits), Floris en Tim ondanks blessures toch in de basis beginnen. Het eerste kwartier waren er weinig kansen te zien. Toch was Brabantia het gevaarlijkst en had Hilvaria het moeilijk met de over het algemeen technisch begaafde en beweeglijke voetballers van hen. Na ongeveer twintig minuten spelen zij een lange bal en moet Rens aan de "noodrem" trekken. Dit kost hem een gele kaart, waar volgens de scheidsrechter een rood randje aan zat. De vrije trap die volgt, wordt door Brabantia door de muur heen binnen geschoten: 0 - 1. Vijf minuten later is er het antwoord van Hilvaria. Almer gaat op karakter door en schiet tegen de keeper. De rebound wordt door Fedde onder controle gebracht en hij tikt de 1 – 1 over de lijn. Op het half uur moet Rens gewisseld worden: hij kan niet verder. In zijn plaats komt Mika in het team. Vlak hierna zien we een pass vanuit het middenveld van Brabantia. Waar niemand op gerekend had, gebeurd een keer. De bijna altijd foutloos spelende Teun L. zit er naast waardoor een speler van Brabantia alleen voor Robin komt te staan en geen fout maakt: 1 – 2. Vijf minuten voor rust is het Mika die perfect rugdekking geeft en met een prima sliding op de bal, voorkomt dat Brabantia de voorsprong vergroot. Vlak daarna heeft Almer nog een dikke kans, maar helaas raakt hij de bal compleet verkeerd. In de blessuretijd van deze 1e helft "danst" een aanvaller van Brabantia door de linies van Hilvaria en wordt hij in het strafschopgebied ligt geraakt. Hij laat zich natuurlijk meteen vallen en de, overigens prima leidende scheidsrechter, legt de bal op de stip. Dit buitenkansje wordt koelbloedig benut: 1 - 3. Hierna kan er meteen gerust gaan worden. 

Direct na de aftrap voor de 2e helft krijgt Fedde de bal vanaf links. Met een lichaamsschijnbeweging draait hij zich vrij en schiet beheerst binnen: 2 – 3. Hilvaria gelooft er weer in en Brabantia dacht blijkbaar dat het de buit al binnen had. Na een uur spelen wordt Duncer ingebracht voor Gijs die last heeft van zijn hamstrings. Al snel krijgt Duncer op eigen helft een vrije trap mee. Deze wordt door Tim genomen. Hij zet Max op rechtsvoor aan het werk. Fedde loopt prima tegen de voorzet die volgt, maar heeft de pech dat de bal aan de verkeerde kant van de paal belandt. Vijf minuten later dreigt Fedde door de verdediging van Brabantia te glippen en wordt door de voorlaatste man aan zijn arm teruggetrokken. Dit levert Hilvaria een vrije trap op, die door Fedde zelf loepzuiver wordt binnengeschoten: 3 – 3. Brabantia recht hierna haar rug en krijgt een bijna niet te missen kans. Dit keer is het Teun L., die zijn foutje uit de eerste helft goed maakt, door de bal van de lijn te halen. Ook Hilvaria krijgt nog kansen en een kwartier voor tijd benut Almer zijn snelheid optimaal en vliegt er over rechts langs. Zijn voorzet wordt door Max op waarde geschat en met links schiet hij de 3 – 4 tegen de touwen. Hierna gaat Brabantia op zoek naar de gelijkmaker. Mede door Mika, die een dijk van een wedstrijd speelt, houdt Hilvaria voorlopig stand. Daarna moet Tim toch echt gewisseld worden. Hij kan niet meer verder en Abel is zijn vervanger. Brabantia zet nog een keer aan en een vrije kop kans wordt door hen gelukkig tegen het net van de ballenvanger gedeponeerd i.p.v. in het doel. Vlak voor tijd verovert Abel de bal op het middenveld en speelt Max op rechts aan. Diens voorzet is opnieuw een prooi voor Fedde, die zijn vierde van de middag aantekent en de eindstand van 3 – 5 op het scorebord zet. 

Door er zelf in te blijven geloven en prima invalbeurten van de jongens van JO17-1 heeft Hilvaria goede zaken gedaan. De eerste 3 wedstrijden na de winterstop zijn er 7 punten gepakt. Ga zo door jongens en jullie kunnen nog eens veel hoger op de ranglijst eindigen dan iedereen tijdens de winterstop dacht. De komende 2 weken is JO19-1 niet te bewonderen. Op 16 maart staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Bladella op het programma. Wij nodigen iedereen uit om de jongens dan weer aan te komen moedigen. Aanvang 15.00 uur.

Foto's Nick van Hees: http://nicksfotografie.nl/2019/02/24/hilvaria-jo19-1-brabantia-jo19-1/

Belangrijke driepunter voor Hilvaria
Opnieuw nederlaag voor Hilvaria

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites