HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Bezig aan een vrije val?

JO19-1_0187

Na de 6 – 1 nederlaag in de wedstrijd van vorige week tegen Brabantia,waar uw verslaggever niet bij was, mocht afgelopen zaterdag aangetreden worden tegen VV Acht.

Nadat Hilvaria een minuut of 10 in de regen en kou op het veld had staan wachten, kwam eindelijk Acht het veld op omdat hun keeper tijdens de warming-up geblesseerd was geraakt. Het leek wel of Hilvaria opnieuw aan de warming-up moest beginnen. Binnen een kwartier had Acht al 4 prima kansen gehad, waarvan er één op de lat belandde. Als het zo door zou gaan, zou er wel eens een flinke afstraffing kunnen volgen. Gelukkig ging de storm van Acht iets liggen. Toch waren zij het die halverwege de eerste helft met een klassieke aanval (voorzet vanaf rechts en binnen koppen bij de 2e paal) op voorsprong kwamen. Twee minuten later zagen we een perfect uitgevoerde counter van Hilvaria. Almer was weer eens iedereen te snel en af. Zijn voorzet was voor Joep niet te missen: 1 – 1. Hierna was het toch weer Acht dat de klok sloeg. Na een half uur namen zij een 2 – 1 voorsprong en raakten zij voor rust nog 2 keer de lat. Hierdoor bleef Hilvaria in de wedstrijd. 

De eerste 10 minuten na rust waren zeer rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Toch is het opnieuw Acht dat scoort omdat zij wel erg veel ruimte krijgen om aan te leggen: 3-1. Halverwege deze helft zien we een opleving van Hilvaria. Zij voetballen wat meer naar voren en Mika komt een teenlengte tekort om een vrije trap van Max binnen te tikken. Een minuut later schiet Stijn net naast en niet veel later zien we Almer (de Henri Buitenzorg van JO19-1) alleen op de keeper af gaan. Hij faalt niet en schiet de 3 -2 binnen.Een kwartier voor tijd tikt Robin een vrije trap uit de kruising. Bij de corner die volgt, let Hilvaria niet goed op en kan Acht alsnog scoren: 4 – 2. Hilvaria is niet meer bij machte om het tij nog te keren. Achterin worden steeds meer risico's genomen, waardoor Acht nog een keer kan scoren en de eindstand van 5 -2 bereikt wordt. 

Inmiddels zijn zowel Brabantia als Acht, Hilvaria op de ranglijst gepasseerd. Komende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Budel. Deze zal gewonnen moeten worden anders wippen zij ook over Hilvaria heen. Hopelijk komen veel supporters Hilvaria steunen. De aanvang van deze wedstrijd is vroeger dan gebruikelijk. Er wordt om 13.30 uur begonnen zodat er op het hoofdveld gespeeld kan worden. Bij winst verzamelt Hilvaria 20 punten en dat is maar 1 punt minder dan het hele vorige seizoen, dus Hilvaria doet het zo slecht nog niet ondanks de nederlagen van de laatste 2 wedstrijden.

JO8-2 ongeslagen kampioen!
In Memoriam: Willem-Jan Klomp

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites