HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Bestolen!

JO19-1_0187

In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie mocht Hilvaria op bezoek bij VV Acht, waar in de najaarscompetitie met 5 – 2 van verloren was.

Hilvaria begon afwachtend aan de wedstrijd en liet Acht het spel maken. Het eerste kwartier gebeurde er weinig tot niets. De eerste goede aanval van Acht leverde wel een doelpunt op omdat Hilvaria even niet scherp genoeg is waardoor hun spits alle tijd krijgt om een hoek uit te kiezen en de 1–0 aan te tekenen. Daarna heeft Acht nog een keer een prima kans, maar is het keeper Robin die volledig gestrekt de bal net tot corner weet te verwerken. Op het half uur zien we een pass van Gijs op Duncer. Deze haalt vernietigend uit en knalt de bal tegen de onderkant van de lat. De bal komt op de grond en vervolgens tegen het dak van het doel. Hierna stuit, op onverklaarbare wijze de bal toch terug in het veld. De scheidsrechter staat nog op de middenstip en ziet absoluut niet wat er precies gebeurd. Hij gaat informeren bij de grensrechter van Acht, maar die zegt natuurlijk dat de bal niet over de lijn is geweest, terwijl dit overduidelijk het geval is. Vijf minuten voor rust ontsnapt Hilvaria aan een grotere achterstand als de spits van Acht, na een schitterende aanval, wel intikt maar niet krachtig genoeg, zodat Robin met de voet nog redding kan brengen. Niet veel later neemt Tim geen enkel risico in verdedigend opzicht en ramt de bal naar voren. Acht denkt de bal makkelijk in ontvangst te kunnen nemen, maar ze hebben buiten Max gerekend. Hij gaat achter de bal aan, verovert deze en weet de 1 – 1 binnen te schieten. Vlak voor rust mag de beste speler van Acht nog een vrije trap nemen van een meter of 20. Zijn inzet zeilt richting de kruising, maar Robin weet de bal net onder de lat uit te tikken. 

In de rust hamert coach Harm erop dat, ondanks dat Acht voor rust de bovenliggende partij is, Hilvaria hier zeker niet hoeft te verliezen als het zelf meer durft te voetballen. De spelers knopen dit goed in hun oren. Al snel wordt de verdediging van Acht uit elkaar gespeeld en staat Duncer oog in oog met hun keeper. Helaas schiet Duncer recht tegen hem op. In een tegen aanval is het Acht dat net voorlangs kopt. Niet veel later schiet Duncer prima in, maar wordt de bal ternauwernood van de lijn gehaald. Hilvaria gaat door op de ingeslagen weg en opnieuw komt een speler één op één met de keeper. Dit keer is het Tim die toch niet weet te scoren. Intussen staat de grensrechter van Acht te zwaaien voor buitenspel, dat het zeker niet is. De bal was intussen via de keeper over de achterlijn gegaan. Toch besluit de matig leidende scheidsrechter om een doelschop aan Acht te geven. Hilvaria heeft nu het betere van het spel, maar Acht is af en toe gevaarlijk in de omschakeling. Halverwege deze helft zien we eerst een schot van Gijs op de paal, maar ook een dikke kans voor Acht. Een speler van hen komt bij de 2e paal een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Tien minuten voor tijd besluit de leiding van Hilvaria om Gilles, normaal linksback, als spits in te brengen omdat hij in verleden al bewezen heeft prima te kunnen koppen. Op dat moment heeft Hilvaria een vrije trap op een mooie plek. Deze wordt door Max genomen en Gilles doet waarvoor hij het veld in is gekomen: hij kopt de bal perfect tegendraads tegen de touwen. Heel Hilvaria schreeuwt het uit van geluk. Er is hier duidelijk sprake van een gouden wissel. De scheidsrechter wijst naar de middenstip maar de grensrechter van Acht staat uitbundig met zijn vlag te zwaaien. De scheidsrechter gaat bij hem informeren en keurt het doelpunt alsnog af wegens buitenspel. Totaal ten onrechte want ouders van spelers van Acht zeggen zelfs dat het nog niet bijna buitenspel was. Hier wordt Hilvaria voor de tweede keer een zuiver doelpunt ontnomen door een zeer onsportief vlaggende grensrechter. Vijf minuten voor tijd mag de beste speler van Acht, net als in de eerste helft, nog een keer aanleggen voor een vrije trap, maar nu net buiten de 16. Dit keer schiet hij de bal precies in de kruising en is Robin kansloos en staat er 2 -1 i.p.v. 1 – 2 op het scorebord. Hierna gaat Hilvaria in een alles of niets poging op zoek naar de gelijkmaker. Eén minuut voor tijd valt definitief het doek als Acht vanuit een counter in een overtal situatie komt en makkelijk de eindstand op 3 -1 bepaald. 

Het is natuurlijk heel zuur om op deze manier een wedstrijd te verliezen. Hopelijk treft Hilvaria de rest van dit seizoen betere scheidsrechters en sportievere assistent-scheidsrechters.

Hilvaria JO19-1 te weinig fitte spelers
Update blinde pool Hilvaria JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites