HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 gedeelt 11e

DSC_0466

Afgelopen zaterdag werd aangetreden tegen Oirschot Vooruit dat getraind wordt door Roel Timmermans die vorig seizoen nog de trainer was van veel jongens van Hilvaria.

Er staat veel wind en Oirschot heeft de 1e helft de wind mee. Zij nemen meteen het initiatief en na 6 minuten wordt de bal door hen tegen de touwen gelegd. Gelukkig was er vanmiddag een goed leidende scheidsrechter die het niet ontgaan was, dat de speler van Oirschot de bal met de hand onder controle bracht en het doelpunt dus terecht afkeurde. Hilvaria was gewaarschuwd. Een paar minuten later is het opnieuw Oirschot dat de bal nu maar net voorlangs schiet. Nu werd Hilvaria pas echt wakker en legde het meer energie aan de dag waardoor het beter in de wedstrijd kwam. Er volgen veel duels op het middenveld en we zien weinig tot geen kansen meer tot vlak voor rust. Oirschot krijgt een corner, de in 1e instantie goed door Hilvaria verwerkt wordt. De afvallende bal is echter voor Oirschot. De Hilvaria verdedigers zetten met zijn allen meteen druk op de bal. Hierdoor komt een speler van Oirschot volledig vrij te staan. Dit wordt gezien door de man aan de bal en deze legt hem perfect neer op het hoofd van zijn medespeler die prima tegendraads binnen kopt en zo de 0 – 1 aantekent. 

Na rust verandert er wel iets aan het spelbeeld. Gesteund door de wind in de rug, zet Hilvaria Oirschot vast op eigen helft. Oirschot loopt alleen nog tegen te houden . Zij geven geen krimp en amper een kans weg. Intussenzijn Rens en Gijs geblesseerd uitgevallen en vervangen door Almer, en Mika van JO17-1. Een paar keer blijkt de snelheid van Almer een gevaarlijk wapen, maar levert het geen doelpunt op. Na ruim een uur is hij het, die de bal diep op de helft van Oirschot verovert, op Max passt, die vervolgens voorzet. Bij de 2e paal is het Mika die buiten het bereik van de keeper binnen lijkt te koppen, maar helaas stuit de bal via de paal het veld weer in. Een kwartier voor tijd besluit interim-coach Daan alles of niets te gaan spelen. Achterin één op één en rechtsback Gilles naar voren als extra aanvaller. Oirschot komt nu flink onder druk te staan en 10 minuten voor tijd schuift laatste man Teun L. mee in. Hij krijgt de bal, kapt een tegenstander uit en schiet met zijn "chocoladebeen"op een schitterende manier de dik verdiende 1 -1 binnen. Hilvaria gaat door op de ingeslagen weg, want het ruikt de overwinning.Op de counter is Oirschot af en toe wel gevaarlijk en 5 minuten voor tijd wordt er net buiten de zestien van Hilvaria een speler van Oirschot onderuit gehaald. De toegekende vrije trap wordt door de muur van richting veranderd waardoor keeper Robin kansloos is en de bal achter hem in het doel verdwijnt: 1 -2. Hierna heeft Hilvaria nog twee prima kansen. De doelman van Oirschot weet echter steeds op fenomenale wijze redding te brengen waardoor er niets meer aan de stand wijzigt. 

Ook vanmiddag krijgt Hilvaria weer eens te weinig zoals de laatste weken al vaker het geval was. Ondanks het verlies is het wel een plaatsje op de ranglijst gestegen en staat het nu gedeeld 11e. Komende week op bezoek bij koploper Wilhelmina Boys dat na de winterstop van bijna iedereen verloren heeft, dus ook voor Hilvaria liggen daar kansen om o zo belangrijke punten te halen.\

Foto's Nick van Hees 

http://nicksfotografie.nl/2019/05/04/hilvaria-jo19-1-oirschot-vooruit-jo19-1/

Hilvaria opnieuw met 3-0 te sterk voor Marvilde
Erik Catsburg en Ad van de Wiel tekenen contract

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites