HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1 net iets beter dan Emplina

Teamfoto-JO19-1-2017-2018

Afgelopen zeterdag trad JO19-1 aan tegen het Bossche Emplina. Zij bezette vooraf plek 7 in de stand met een achterstand van 3 punten op Hilvaria dat plek 6 bezette.

De gehele wedstrijd was te zien dat deze 2 ploegen niet voor niets zo dicht bij elkaar stonden: ze waren aan elkaar gewaagd. Hilvaria nam vanaf de aftrap het initiatief, maar Emplina was bij vlagen ook gevaarlijk als hun nummer 10 een paar keer een prima steekpass verstuurt. Gelukkig was keeper Miel (normaal Hilvaria JO17-1), als vervanger van de geblesseerde Pepijn, steeds attent zodat de voorwaartsen van Emplina niet tot scoren kwamen. Halverwege de eerste helft toverde Hilvaria een klassieke counter uit de hoge hoed. Links buiten Noah wordt door laatste man Roel de diepte ingestuurd en spits Rens komt goed voor zijn man om de voorzet van Noah binnen te tikken: 0 – 1. Op het einde van de eerste helft moet Miel nog een keer vol aan de bak in een 1 op 1 situatie. Hij tikt de bal van de voet van de Emplina aanvaller en Pieter ruimt verder op. 

Meteen na rust bezorgt Floris de bal bij Fedde. Een dot van een kans, maar door een blok van een Emplina verdediger belandt de bal in het zijnet. De daarop volgende corner wordt door Fedde maar net over gekopt. Niet veel later is het Wout die maar net over kopt uit een vrije trap van Fedde. Na een kwartier krijgt Emplina haar eerste kans van de tweede helft. Een speler van hen gaat alleen op Miel af, deze verkleind zijn doel prima en de bal wordt naast geschoten. Ongeveer 5 minuten later komt links back Teun mee op en maakt hierdoor ruimte voor links buiten Noah. Noah's schot belandt helaas niet in het doel, maar stuit via de binnen kant van de paal weer het veld in. In het verdere verloop van de tweede helft vloeien bij beide teams de krachten weg, mede door het warme weer. Zowel Emplina als Hilvaria krijgen nog wel kansen maar bij beide ploegen staat het vizier niet op scherp en wordt er niet meer gescoord. 

Al met al een terechte overwinning voor Hilvaria op basis van het aantal kansen. Volgende week mag thuis aangetreden worden tegen nummer 5VFC Zwaluw. Aangezien de achterstand op hen maar 1 punt bedraagt, kan bij winst de 5e plek overgenomen worden. Iedereen is natuurlijk van harte welkom bij deze laatste thuiswedstrijd. Aanvang 14.45 uur.

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria VR1
Hilvaria verslaat Bladella in doelpuntrijk duel

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites