HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO17-1 boekt eerste competitie overwinning

Wedstrijdverslag

Na vorige week de eerste ronde niet te hoeven spelen ging dit vorig jaar gedegradeerd elftal op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Zigo.

Zoals we al wisten zit er niet zoveel kwaliteitsverschil tussen de top van de eerste klasse en zo ongeveer tot en met de middelste regionen van de hoofdklasse. Eventjes kampioen worden en na één jaar weer terugkeren in de hoofdklasse (zoals wij vaak naar ons hoofd geslingerd krijgen) blijkt wel na deze wedstrijd is een zeer lastig karwei. De eerste 10 wedstrijden gaan eindelijk nergens over. Je moet bij de eerste acht komen in een poule van 11. Na de winterstop worden de beste 72 teams van alle 1e klassers verdeelt over 6 poules. Alleen de winnaars van deze 6 poules gaan over naar de hoofdklasse. Elke week een wedstrijdverslag is dan ook een overbodige luxe. Na de winterstop wordt het een ander verhaal, dan moet er gepresteerd worden. Nu hebben we genoeg tijd om tot onze favoriete opstelling te komen.

Deze wedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Dat is goed voor het moraal. Voetballend deed Zigo niet onder. Misschien zelfs wel beter dan Hilvaria. Zeker de 2e helft lieten we Zigo naar hartenlust voetballen. Het middenveld liep alleen maar achter de tegenstander aan i.p.v. proberen kort te dekken. Plus daarbij onze spits die een geheel eigen wedstrijd aan het voetballen was maakte het voor de uitstekende verdediging moeilijk een vrije man te vinden. Positief was de zeer harde werklust maar dat lijkt me vrij normaal in een O17 selectie team.

Hilvaria JO19-1 zit in de hoek waar de klappen val...
Hilvaria 1 walst in tweede helft over Bladella hee...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites