HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO15-1 - Willem II VA JO14 (3-3)

DSC_0057

Afgelopen woensdag speelde onze JO15-1 een oefenwedstrijd tegen Willem 2 VA JO14. Een mooie affiche voor de jongens om zich te meten met de 'profs' van Willem II. 

Voor de wedstrijd zorgde een duidelijke wedstrijdbespreking door meester tacticus Dirk Jan er voor dat we scherp aan de wedstrijd begonnen. Er werd gespeeld in 3 tijdschema's van 25 minuten. Een extra rust – en coachmomentje dus wat we goed konden gebruiken.

Het eerste deel van de wedstrijd was het vooral Willem 2 dat met een man meer situatie op rechts probeerde onze organisatie te breken. Met een hoog baltempo en veel individuele loopacties was het meteen duidelijk dat dit geen 'makkie' zou worden. Een 0-0 tussenstand na de eerste 25 min was dan ook een prima resultaat.

De tweede helft was voor Hilvaria tactisch de beste. De man meer situatie van Willem 2 werd tactisch zeer goed opgelost. Door een snelle counter van Willem 2 kwamen we helaas toch 0-1 achter. Willem 2 probeerde daarna via het centrum de opbouw te verzorgen. Dit werd door onze spits en middenvelders goed opgelost en het was duidelijk dat de bezoekers hier moeite mee hadden. Een mooi opgezette aanval van achter uit zorgde voor de 1-1.Niet veel later werd een wat slordig uitverdedigen door Hilvaria knap afgestraft door de linker spits van Willem 2, en gingen we 1-2 de rust in.

De laatste 25 minuten werden door onze jongens het meest gevreesd. Conditioneel zouden we het op papier in deze fase van de wedstrijd het lastigst krijgen. Achteraf gezien was dit nergens voor nodig. Na weer een knappe aanval maakte Hilvaria 2-2 gelijk. Niet veel later werd een lange rush van de Hilvaria spits foutief afgestraft. Een vrije trap vanaf 20 meter was het gevolg en zorgde voor het 'hoogtepunt' van de wedstrijd. Deze werd door de Hilvaria spits snoeihard met z'n linkerbeen in de kruising geknald. 3-2 en nog 15 minuten te spelen. Kort daarna miste Hilvaria de kans op 4-2, wat de genadeslag had kunnen zijn en zoals je weet, als je het zelf niet afmaakt, wordt er aan de andere kant gescoord. 2 minuten voor tijd werd de verdiende gelijkmaker gemaakt en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Een knap resultaat voor Hilvaria. Een mooie krachtmeting voor onze JO15-1 en hopelijk een goede generale repetitie voor a.s. zaterdag wanneer we uit bij RKVVO de competitie starten.

Foto's - Nick van Hees

Een treurig bericht
Hilvaria JO19-1 verslagen door effectief Reusel Sp...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites