HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO15-1 schrijft geschiedenis!

JO15-1-kampioen

4 wedstrijden voor het einde van het seizoen is afgelopen zaterdag Hilvaria JO15-1 reeds kampioen geworden in de Hoofdklasse.

Promotie is dus een feit. Een unicum in de historie van de club. Nog nooit promoveerde er een jeugdteam naar de landelijke 3e divisie.

Afgelopen zaterdag moest er dus gewonnen worden op het veld van Zwaluw VFC, de huidige nummer 2 in de stand, om het kampioenschap reeds binnen te halen. Na een enerverende wedstrijd was het spannend tot de allerlaatste seconde. De talrijk meegereisde supporters zagen na 70 minuten een 1-2 eindstand op het scorebord staan. 14 punten voor met nog 4 wedstrijden te gaan zorgen er voor dat Hilvaria niet meer bijgehaald kan worden.

Hilvaria begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kans, balverlies bij de tegenstander, zorgde voor een snelle omschakeling en was meteen raak, 0-1!

Zwaluw VFC had duidelijk de intentie de titel niet zomaar cadeau te geven. Spanning bij de leider zorgde voor een veldoverwicht bij de thuisploeg. Een bal op de paal en enkele knappe reddingen van onze keeper waren echter voldoende om de voorsprong te behouden tot aan de rust. Sterker nog, 5 minuten voor de pauze maakte Hilvaria er 0-2 van. Een prachtig afstandschot van 25 meter belandde via de lat in doel.

Alles onder controle, dachten we. Na een kwartier in de tweede helft maakte de thuisploeg na een mooie aanval 1-2. Een verplichte blessurewissel zorgde ervoor dat het evenwicht in het team uit balans was. Spannend tot de laatste seconde, al hadden we nog voldoende kansen om de wedstrijd definitief op slot te doen. 2 keer werd de bal nog van de lijn gehaald door de thuisploeg.

1-2 bij het laatste fluitsignaal. 3 punten mee naar Hilvarenbeek en de champagneflessen konden bovengehaald worden. Na het uitreiken van de kampioensschaal werd het kampioensfeest verder gezet onder de douche.

A.s. zaterdag zijn de kampioenen te bewonderen op sportpark de Roodloop.

Ze spelen om 12.00 u thuis tegen Wodan JO15-1!

Groot onderhoud velden
Hilvaria 9 ziet laatste plaats uit zicht verdwijne...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites