HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO15-1 bij laatste 16 in bekertoernooi

Hilvaria JO15-1 bij laatste 16 in bekertoernooi

​De loting bracht GSBW uit Goirle naar Hilvarenbeek. Een oude bekende want zij werden 2 jaar geleden glorieus kampioen in de 1e klasse en spelen nu voor het 2e achtereenvolgende jaar niet onverdienstelijk in de hoofdklasse.

Met de laatste partij tegen hoofdklasser Bladella nog duidelijk voor ogen (6-0 winst) moesten ook hier mogelijkheden zijn voor de koploper uit de 1e klasse.

De eerste 10-15 minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de bezoekers.

Het ontberen van goede tegenstand in ELKE wedstrijd zorgde ervoor dat Hilvaria zeer slordig speelde en niet met goed combinatiespel aan de druk van GSBW kon ontsnappen.

Maar Hilvaria gaf ook bijna niets weg. Uitblinkers Rasenberg en Van Spreeuwel hadden hun zaakjes goed op orde. Het spionage apparaat had duidelijk gemaakt dat de snelle spits zeer felle mandekking moest hebben. De ene keer dat de aanval van GSBW wel goed doorkwam stond Mitchell op zijn post met een zeer fraaie redding.

Daarna kreeg Hilvaria steeds meer vat op de wedstrijd. Max kreeg meer grip op zijn tegenstander en samen met Abel waren zij de heersers op het middenveld.

In minuut dertig kregen we de 4e corner. Bal was te laag, werd slecht weggewerkt en Rick kon hem nog een keer voor de pot gooien. Pardoes op het bolleke van kopspecialist Mika die de keeper in de korte hoek met een schitterende kopbal verschalkte. 1 – 0 Hilvaria. Tevens Rust.

De 2e helft zou een waar spektakelstuk worden. Hilvaria was duidelijk beter dan de opponent uit Goirle maar kon een paar opgelegde kansen niet in het netje krijgen.

Hierdoor bleef GSBW geloven in zijn kansen en zette nog een keer alles op alles.

Het uitvallen van Mika was een domper, maar met Abel en Max allebei een linie terug en de ingevallen Daan Oomens op de plek van Max kregen de hilvarianen nog meer elan en was het diezelfde Daan die na een perfecte aanval de 2-0 op zijn schoen had maar de bal ging rakelings over.

De laatste 5 minuten was het overleven. Met beste man van de 2e helft Rick Spapens als aanjager verdediger en aanvaller (Wat een inzet en conditie heeft die kerel) ontsnapte we nog na een schot boven op de lat aan de gelijkmaker.

Na het eindsignaal van de zeer goed fluitende W.C.M. Pijnenburg (Ja Die) was er een grote ontlading en werd de verdiende overwinning flink gevierd.

Rest mij nog ook namens Hans en Hans eenieder prettige feestdagen te wensen en een zeer voorspoedig 2017.

Jacob

KNVB reageert op uitkomst onderzoekt RIVM
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Brabantia

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites