HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria incasseert weer een late tegentreffer en laat twee punten liggen

Hilvaria incasseert weer een late tegentreffer en laat twee punten liggen

Door een treffer in de laatste minuut van de extra tijd moest men in Hilvarenbeek genoegen nemen met een punt.

​De eerste helft was duidelijk voor de beekse formatie. Steeds werd er met verzorgd voetbal over de zijkant van het veld de aanval gezocht. De buitenspelers Nick Spitters en Hidde Vlasblom waren hun tegenstanders vaak te vlug af, maar de laatste pass om tot een doelpoging te komen was steeds net niet goed. Bij balverlies probeerden de Bekenaren steeds vroeg druk te zetten op de verdediging van Bladella. Dit leverde voor rust de beste mogelijkheid op voor Hilvaria. De snelle spits Joerie van Rijswijk kon alleen op de doelman af, maar zag zijn schot op de buitenkant van de paal belandden. Het enige wat de gasten uit Bladel hier in de eerste helft tegenover konden zetten was een schot over het doel en een tweetal scrimmages voor het doel van Hilvaria. Gescoord werd er niet waardoor men ging rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon goed voor Hilvaria. Al binnen enkele minuten wist Joerie van Rijswijk de doelman te omspelen en de bal in het lege doel te schieten. Een knappe aanval ging daaraan vooraf. Pim Abrahams wist Hidde Vlasblom vrij te spelen aan de linkerkant waarop Hidde de bal direct in de loop van Joerie speelde. Na deze openingstreffer ging Bladella op zoek naar de gelijkmaker door de bal steeds sneller van de laatste linie richting de spitsen te schieten. Eenmaal de bal op de helft van Hilvaria werden slim wat vrije trappen uitgelokt aan de zijkant van het veld. Één van deze vrije trappen werd door een Hilvaria verdediger achter de eigen doelman gekopt. De Bladelnaren ging hierna op zoek naar de voorsprong, maar Hilvaria bleef gevaarlijk. Een handsbal van een Bladelse verdediger, na een actie van Nick Spitters, zorgde ervoor dat de bal op de penaltystip kwam te liggen. Dit buitenkansje was wel besteed aan Joost van Doormaal. Hij schoot de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek. Nadat hierna de ploeg uit Bladel op de lat schoot en Hilvaria een bal binnenkant paal uit het doel zag stuiten leek het erop dat de punten in Hilvarenbeek zouden blijven. In de laatste minuut van de extra speeltijd kreeg Bladella nog een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld. De voorzet bleef hangen in het zestienmetergebied en waar de verdediger van Hilvaria op zijn doelman rekenden en vice versa was het een Bladelse verdediger die de bal inschoot en zo de 2-2 eindstand op het bord zette.Iets waarmee Bladella uiteraard het meest blij mee mocht zijn. Dat bleek ook wel uit de kinderachtige reactie van de grensrechter van Bladella. 

Hiermee deed Hilvaria zichzelf te kort, omdat het zeker op basis van de eerste helft een overwinning had verdient. Dat de meningen hierover in het kamp van Bladella anders liggen blijkt wel uit het wedstrijdverslag op de site van de vereniging, 

Fotoverslag - Nick van Hees

Hilvaria ME1 begint seizoen uitstekend!
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Zwaluw VFC 2-...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites